PRÁVO: Čerstvý průzkum: ČSSD by v Libereckém kraji vyhrála

14.4.2010 / str. 12 / SEVERNÍ ČECHY / Barbora Silná

14. 4. 2010

Volby v Libereckém kraji by podle bleskového průzkumu agentury SC&C a STEM pro Český rozhlas vyhrála soc. dem., které by dalo hlas 25 procent voličů, ODS o tři procenta méně.

Třetí nejsilnější stranou je podle průzkumu TOP 09 s 16 procenty hlasů. Do Sněmovny by se dostaly ještě Věci veřejné s 11,5, KSČM s 9 procenty a Strana zelených by dosáhla hranice volitelnosti, tedy 5 procent. Právo o průzkumu informoval ředitel odboru marketingu ČRo René Zavoral s tím, že průzkum si nechal ČRo zpracovat kvůli předvolební diskusi s krajskými lídry, kterou na Radiožurnálu odvysílali v úterý odpoledne.

Předvolební průzkum provedly obě agentury v Libereckém kraji už v únoru pro Speciál Otázek Václava Moravce v České televizi. Tehdy favorizovaly ODS vedenou poslancem Zdeňkem Machem. Ta však podle posledního průzkumu ztratila, posílila ale TOP 09, vyšší preference má nyní také strana Věci veřejné, polepšila si i Strana zelených.

U voličů ztratila KSČM, která získala v průzkumu přede dvěma měsíci o tři procenta více hlasů, Strana práv občanů Miloše Zemana se podle zmíněného průzkumu nedostala nad 5 procent.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme