8. 10. 2020
Chtěl bych poděkovat všem voličům, kteří volili Společně pro Liberecký kraj.
 
Když jsem byl mladý, tak jsem hrál závodně fotbal a basketbal. Pokud jsme prohráli, hledal jsem příčinu. A hledám ji i nyní. Po porážce mé topky v krajských volbách.
 
S nadšením jsem přijal spojování demokratických stran v různých krajích, tak i v našem, kde se naše TOP 09 spojila s KDU-ČSL a s nestraníky - osobnostmi kraje.
 
Poměr zastoupení v první desítce kandidátů na podkladě politického jednání byl 4 z KDU-ČSL, 3 z TOP 09 a 3 nestraníci. Poměr 4 ku 3 KDU-ČSL versus TOP 09 byl dán tím, že TOP 09 měla lídra, v našem kraji má tradičně vyšší preference než KDU-ČSL. V posledních parlamentních volbách v roce 2017 zde získala TOP 09 4,22 % /Rejmont 9,39 %, Horáček 8,45 %, ostatních 15 pod 5 %/, KDU-ČSL jen 2,2 %.
 
Výsledek krajských voleb toto potvrdil. Dle preferenčních hlasů v první pětce skončili 3 z TOP 09 /Klápště z 1. místa, Rejmont ze 13. místa a Loukota z 21. místa/, 1 z KDU-ČSL /Matek/ a 1 nestraník /Šolc/. Nejvíce mě potěšil vynikající výsledek vedoucího Správy CHKO Český ráj Klápštěho, lídr kandidátky jediný překonal hranici 10 %, Matek, Šolc a Rejmont měli přes 6 %. Ostatních 46 kandidátů bohužel nepřekonalo hranici 5 %. Takže jsme celkově získali jen 3,83 %. V okrese Semily jsme dosáhli nejlepší výsledek, propadákem jsou výsledky z okresů Liberec a Česká Lípa.
 
Ještě něco k propagaci Společně pro Liberecký kraj. Stačilo si najít naši internetovou stránku a stránku Starostové pro Liberecký kraj, stejně tak předvolební leták obou uskupení. Podle fotografií to vypadalo, že za Společně pro Liberecký kraj kandiduje jen 10 lidí, za Starosty 50. Takže lidé na naší kandidátce od 11. do 50. místa byli velmi znevýhodněni.
 
Výsledky posledních parlamentních i krajských voleb ukázaly, že baštou TOP 09 v našem kraji zůstává Turnov.

MUDR. MILOŠ REJMONT, ČLEN TOP 09 SEMILY A LÉKAŘ SE ZAMĚŘENÍM NA DIAGNOSTIKU PRSOU

Štítky
Osobnosti: Miloš Rejmont
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme