26. 10. 2017
Čeští voliči vyjádřili ve volbách lásku k Východu. Imponují jim lidé narození ne v Čechách, ale směrem východním. Jsou pro ně idolem člověk narozený v Bratislavě a člověk z Tokia. Kam zmizela česká hrdost? Že by se jim stýskalo po časech bývalého Sovětském svazu?
 
O Babišovi toho bylo napsáno už dost. Že je to bývalý komunista, estébák, navíc podvodník s dotacemi atd. lidem zřejmě nevadí. Naopak. Je mnohým vzorem.
 
Více než polovina nových poslanců Okamurovy strany dává otevřeně najevo náklonnost k Rusku, Číně, část i k českým extremistickým organizacím typu Českoslovenští vojáci v záloze. Mohou se přitom stát členy klíčových bezpečnostních výborů sněmovny a dostávat se k utajovaným skutečnostem. Mohou znamenat bezpečnostní hrozbu pro naši zemi.
 
Provýchodní "hvězdy" SPD jsou např. Jaroslav Holík, který se v březnu zúčastnil na Krymu oslav výročí tří let od ruské anexe. Byl i organizátorem seminářů Institutu slovanských strategických studií na půdě parlamentu, kde jsou Evropská unie a Spojené státy označovány za původce všeho zla, zato Rusko za spřáteleného mírotvorce. Monika Jarošová je na Facebooku ve skupinách Přátelé Vladimira Putina v ČR, Rusko − záruka míru a svobody a Záchrana světa před Němci a ilumináty USA. Jiří Kohoutek dává přednost uskupením Chceme pryč z EU a NATO, Slovanská krev a čest, USA − nepřítel světového míru či Havel Mor Československa.
 
V krajním případě mohou být na jaře 2018 předčasné volby. Snad se do té doby lidé konečně probudí z prokomunisticko-proestébácko -proruského snu a budou chtít žít i nadále v demokracii a ve svobodě. Být provýchodní by znamenalo i výrazné snížení životní úrovně. To snad lidé rovněž nechtějí.
 
Já ze svých zásad neuhnu.

MUDr. Miloš Rejmont, místopředseda TOP 09 Libereckého kraje

Štítky
Osobnosti: Miloš Rejmont
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme