Osobnostní medailonek Petra Faistauera

Narodil jsem se v Liberci v rodině učitelky a strojního inženýra. Vystudoval jsem gymnázium v Liberci a Vrchlabí a Vysokou školu strojní a textilní v Liberci (Technická universita Liberec), strojní fakultu, kterou jsem ukončil v roce 1987. Od mládí jsem se věnoval sportu hlavně atletice a běhu na lyžích. V letech 1989 a 1990 jsem byl členem reprezentačního družstva Československa v atletice v běhu na 10 km. Po absolvování základní vojenské služby jsem pracoval v Tesle Liberec jako technolog. V roce 1990 jsem začal podnikat a podnikám dodnes. Vychovávám dva kluky 11 a 19 let. Členem TOP 09 jsem od roku 2016.

4. 5. 2021
Co Vás přivedlo k politice
Již od mládí jsem politiku sledoval. Jako kluk jsem rád četl historické knížky a z historie vyšla dnešní moderní demokracie, tedy dle mého názoru nejlepšího systému vládnutí, které lidstvo vytvořilo.
 
S politikou jsem se setkal také při svém podnikání. V roce 1993 jsme si s kolegou vytvořili podnikatelský záměr výstavby a provozování telekomunikačních sítí. Pro tento záměr jsme museli dokázat prolomit monopol tehdejšího Telecomu, který měl na tento druh podnikání státní monopol a který byl ovládán tehdejším Ministerstvem hospodářství pod vedením tehdejšího ministra Dyby. Byl to tuhý zápas s takovým molochem, který trval tři roky. Museli jsme vyvinout značné úsilí. Pořádali jsme například demonstrace na Staroměstském náměstí pod okny ministra Dyby. Museli jsme pracovat se samosprávou, novináři atd.. Po třech letech jsme uspěli a získali jsme licence pro Frýdlant, Nový Bor a Českou Lípu.
 
Do politiky jsem se aktivně již pokoušel vstoupit v roce 2006, kdy jsem kandidoval do Libereckého zastupitelstva jako nezávislý na kandidátce Evropský demokratů.
 
Máte nějaké politické vzory
Jsou to dva velikáni evropských velmocí Winston Churchil a Konrad Adenauer. Winston Churchil proto, že byl schopen předpovídat moderní historii Evropy a Konrad Adenauer proto, že téměř po dvě dekády vedl Německo a dokázal ho z téměř zničené země dovést k prosperující zemi.
 
Co je Vašim cílem v politice
Pracovat ve prospěch Česka tak, aby se stalo prosperující a silnou zemí, zakotvenou v Evropské unii. Mou osobní ambicí je zasednout do poslanecké lavice.
 
Proč jste vstoupil do TOP 09
Protože plně splňuje moje představy o moderní pravicové straně, která má Evropské směřování a která má šanci přesvědčit voliče, aby ji volily.
Štítky
Osobnosti: Petr Faistauer
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme