Osobnostní medailonek Miloše Rejmonta

Narodil jsem se 25. května 1957 v Jičíně. Od 25 let žiji v Libereckém kraji. Jsem absolventem 3. lékařské fakulty UK v Praze. Zalíbení jsem našel v jablonecké nemocnici, kde pracuji od 1. 1. 1997. Od malička miluji práci na zahradě a přírodu. Mým vzorem byli rodiče. Mám radost, že vnouček jde v mých šlépějích.

Co Vás přivedlo do TOP 09?

TOP 09 je středopravicová strana, která vychází z evropských tradic. Je zastáncem trvalého zakotvení České republiky v EU a v NATO. Zaujímá odmítavý postoj k populismu. Jedním z úkolů, které si tato strana klade, je i udržet stabilitu veřejných rozpočtů a nezvyšovat státní dluh.

Proč si myslíte, že Vás lidé volili / mohou volit?

Jsem vedoucím lékařem screeningu nádorů prsů v jablonecké nemocnici, vyšetřím přes 6 000 žen z široké oblasti Libereckého kraje. Sloužím čtvrt století na jablonecké pohotovosti, kde i dosud, v době pandemie Covid-19, sloužím nejvíc služeb v celém kraji.

Co je Vaším cílem?

Aby TOP 09 zůstala i do budoucna parlamentní stranou. S ODS a KDU-ČSL máme silnou volební koalici SPOLU. Bylo by pěkné, kdyby v příštích volbách do PS získala koalice hodně přes 20 % hlasů a z našeho Libereckého kraje uspěl aspoň jeden člen TOP 09.

Máte nějaký politický vzor?

Žádný politik není bez chyb, i když většina z nich to nevnímá. Pro mě jsou vzorem ti politici, kteří nemyslí na svou kapsu, ale myslí na prosperitu státu, města, venkova. Největším mým vzorem je Václav Havel. Žádný jiný český politik nedokázal propagovat ve světě svou vlast víc.

Proč je dobré zajímat se o politické dění?

Neznalost neomlouvá. Kdyby se lidé zajímali o politiku a o politiky, nikdy by se nemohlo stát, aby trestně stíhaný člověk byl premiérem České republiky. Jeho hnutí ANO dle průzkumů má stále přes 20 %. Vědí lidé, jak Andrej Babiš přišel k majetku? Vědí o jeho podnikání s pomocí státu a státních firem? Vědí, jak to bylo s jeho kauzami např. s Lovochemií, Petrimexem, Unipetrolem? Měli by to vědět. Nebylo to poctivou cestou.

Osobní přání a vzkaz pro voliče?

Chci, aby ČR byla zdravým a sebevědomým státem zakotveným v EU a NATO. Zemi bez přebujelé administrativy. Aby bylo podnikání bez zbytečných regulací. Naše země si zaslouží lepšího prezidenta a lepšího premiéra. Lidi, otevřete konečně oči! Jde o budoucnost nejen vaší, ale zvláště vašich potomků.

Osobnosti: Miloš Rejmont