Neochvějné spojenectví Zeman- Babiš

20. 9. 2019
V České republice už neplatí spravedlnost. Před zákonem si nejme všichni rovni. Země má jednoho absolutně netrestatelného člověka, který si může dělat, co chce. Je to bývalý estébák, nynější premiér Andrej Babiš.

Před dvěma týdny se státní zástupce Jaroslav Šaroch rozhodl, že nepodá obžalobu na Babiše. Před tím ho kvůli podezření z dotačního podvodu při budování farmy Čapí hnízdo dva roky stíhal. Uplynulý pátek Šarochovo rozhodnutí odsouhlasil jeho nadřízený Martin Erazým. Po čtyřech letech vyšetřování tak kauza zřejmě skončí v policejním archivu.

Prezident Miloš Zeman opět podržel premiéra Andreje Babiše. Už poněkolikáté. Tentokrát ale vytáhl těžký kalibr. Slíbil mu, že kdyby náhodou nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman obnovil premiérovo stíhání za dotační podvod na Čapím hnízdě, udělí Babišovi milost. Zeman si tak silně protiřečí. V předvolební debatě na ČT 25. ledna 2018 tvrdil, že abolici Babišovi neudělí a tento názor nezmění. Tenkrát řekl: "Ne, proboha, v žádném případě ne, protože on sám se musí očistit."  Na doplňující dotaz moderátorky Světlany Witowské dodal: "Nikomu jsem abolici za pět let svého prezidentování neudělil. A nezměním tento názor, protože bych se tím naprosto zesměšnil."

Spojenectví Zeman - Babiš je ještě pevnější, než se zdálo. Na úkor právního státu, na úkor demokracie v naší zemi.

MUDR. MILOŠ REJMONT, ČLEN TOP 09 SEMILY A LÉKAŘ SE ZAMĚŘENÍM NA DIAGNOSTIKU PRSOU

Osobnosti:
Miloš Rejmont