Náš hejtman to bude mít velmi těžké

13. 3. 2013

Nová vláda kraje na mne zatím působí sympatickým dojmem. Po 3 měsících sice nelze dělat žádné závěry, optimizmem mne ale naplňuje snaha o racionální řešení problémů i otevřená komunikace s médii a veřejností. Důvěra občanů je totiž velmi vrtkavá věc a jak jsme v našem kraji ve volbách zažili, lidé sledují politiku velmi pozorně.

Odmítají neprůhledné stranické čachry a systém tahání za nitky dění v kraji z pozadí.

Jednotliví zástupci koalice v radě kraje jsou vstřícní k diskuzi a ochotní vstřebávat názory občanů. Myslím, že tak by se politici měli chovat.

Jistým problémem by mohl být fakt, že jsme nyní v našem kraji ostrůvkem v oranžovo - rudém moři ostatních krajů, které je skutečným obrazem politických nálad v zemi.

V rámci společných jednání hejtmanů 14 krajů to proto ten náš liberecký nebude mít vůbec jednoduché - spojené síly budou totiž jistě napřeny na získání co možná nejvíce peněz z evropských fondů a my se budeme muset hodně starat. Starat se o to "být u toho".

Ačkoli je koalice těsná - převahou pouze jediného hlasu - jsem přesvědčen o tom, že vydrží. Důležitým momentem, zda se kormidlo v Liberci opravdu otáčí, budou potom komunální volby - již za rok a půl.

Jan Marušiak

Mladá fronta DNES, 12. 3. 2013, rubrika: Kraj Liberecký, strana: 4

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme