Město vylepšuje vzhled Jeřábkova náměstí

10. 6. 2014

Doslova před očima se v posledních měsících mění proluka na Jeřábkově náměstí v centru České Lípy. Zmizel nevzhledný plot, přibyl nový chodník a nedávno také tři nové lavičky a nově vysázené záhony. Nyní město navíc dokončilo opravu boční fasády historické budovy č. p. 159, která je nasměrovaná právě do proluky na Jeřábkově náměstí.

O citlivou opravu poškozené a nevzhledné boční fasády budovy bývalého hostince se postarali pracovníci firmy Ing. Jiří Kobosil za necelých 250 tisíc korun. Úkolem pracovníků bylo především vyrovnat zeď tak, že ji dozdili pálenými cihlami. Teprve poté boční zeď dostala novou omítku, vrchní část zdiva navíc dělníci oplechovali pozinkovaným plechem.

„Chceme také opravit štít budovy č. p. 252 v Sokolské ulici, která stojí na druhém konci proluky Jeřábkova náměstí. Původně jsme chtěli tuto budovu kvůli jejímu špatnému stavu nechat zbourat. Rozhodli jsme se však, že bude lepší co nejvíce zachovat uliční frontu Sokolské ulice. Pokud se nám nepodaří budovu v dohledné době prodat, štít domu, který směřuje do proluky Jeřábkova náměstí, opravíme,“ upřesnil českolipský místostarosta Jiří Kočandrle.

Na úpravy v proluce Jeřábkova náměstí chce radnice navázat rekonstrukcí Tržní ulice a horní části ulice Prokopa Holého, které s prolukou bezprostředně sousedí. V současnosti se tak připravuje projekt a probíhají jednání s archeology ohledně archeologického průzkumu v místech rekonstrukce. Do budoucna je pak také plánovaná rekonstrukce ulice směrem k náměstí Osvobození, a také nutná rekonstrukce Sokolské ulice.

Převzato ze stránek: www.mncl.cz

www.mncl.cz, 9. 6. 2014, rubrika: Investice

Galerie
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme