× Pohněme s tím. Společně!

Liberecká TOP09 v Budapešti

KANDIDÁTI LIBERECKÉ TOP 09 SE PŘIPRAVUJÍ NA KRAJSKÉ VOLBY I V ZAHRANIČÍ

30. 9. 2010

Čelní kandidáti TOP 09 do Libereckého krajského zastupitelstva Jiří Kočandrle - kandidát na hejtmana z České Lípy a Ing. Martin Švarc z Jablonce nad Nisou se v rámci zodpovědné přípravy ke krajským volbám zúčastnili koncem minulého týdne mezinárodního workshopu na téma Rozvoj rozhodovacích schopností místních a regionálních politiků. Jednání bylo organizováno Institutem Roberta Schumana v Budapešti, který pomáhá vychovávat nové politiky především v oblasti středoevropských a východoevropských členských zemí EU. Setkání se zúčastnilo devět vybraných zájemců z Čech, Slovenska, Polska a Maďarska.

Program workshopu je v plném souladu s Volebním programem TOP 09 do krajských voleb 2012, kde se oba kandidáti chtějí věnovat především transparentnímu financování všech oblastí v působnosti krajského úřadu a rozpočtové disciplině. „ Zjednodušeně řečeno, získávali jsme zkušenosti v oblasti vyhodnocování projektů evropských fondů takovým způsobem, aby peníze vynaložené českými a evropskými daňovými poplatníky byly využity maximálně šetrně a účelně“, k tomu poznamenal Ing. Martin Švarc.

V průběhu workshopu byly diskutovány a odborníky hodnoceny budoucí možné regionální projekty připravované TOP 09 v Libereckém kraji.

Workshop byl oběma Českými zástupci hodnocen i z hlediska výměny zkušeností účastníků v jednotlivých zemích jako velmi užitečný.

V Jablonci nad Nisou 09.06.2012

Ing.Martin Švarc