21. 3. 2020
Koronavirus se objevil jako první v Číně. Na sever Itálie ho zavlekli  dělníci, kteří zde ve velkém množství pracují i nelegálně.

Už 28. ledna zaznělo z řad opozice v Parlamentu ČR varování, že důsledky koronaviru budou pro naši republiku velmi závažné. Bod s názvem  „Informace vlády ČR k opatření souvisejícím se šířením koronaviru“ byl zásluhou vládnoucí garnitury stažen z jednání s tím, že vše je dobře zajištěno.

1. března zaslala ČR Číně humanitární dar s více než 780 000 párů rukavic, 43 000 roušek a respirátorů, 6 800 ochranných oděvů. Čína nám nyní začíná posílat zdravotnický materiál. Ne levně. Korunu všemu nasadil provýchodní prezident Zeman, který ve svém projevu 19. března pochleboval Číně, pochválil neschopnou vládu, kritizoval opozici a novináře.

Jakkoli je ekonomická krize hlubší a drsnější, než byla v roce 2009, je možné ji zvládnout, pokud se podaří rychle zareagovat na straně ekonomické politiky vlády a centrální banky. Je nutná spolupráce vlády s opozičními stranami. Ty stále přicházejí s návrhy ve prospěch obyvatel ČR. Neschopná vláda v čele s Andrejem Babišem však vše odmítá. Pandemie ukázala, že premiér a ministr zdravotnictví Adam Vojtěch nejsou lidmi na správném místě.

20. března ve 4:49 hodin začalo astronomické jaro. Věřím, že do konce jara bude naše země po zdravotní stránce z nejhoršího venku.  Nepřetěžujte zbytečně zdravotnický systém a dodržujte doporučení ohledně nošení roušek, sociální izolace a mytí rukou.

MUDR. MILOŠ REJMONT, ČLEN TOP 09 SEMILY A LÉKAŘ SE ZAMĚŘENÍM NA DIAGNOSTIKU PRSOU

Osobnosti: Miloš Rejmont