Karel Schwarzenberg navštívil Liberecký kraj

12. 4. 2010

Ve čtvrtek 8. dubna 2010 zavítal do Libereckého kraje předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg. Nabitý program byl zahájen na Střední uměleckoprůmyslové škole a Vyšší odborné škole v Jablonci nad Nisou, kde předseda strany absolvoval besedu se studenty. Doprovod mu dělala senátorka Soňa Paukertová (předsedkyně senátorského klubu TOP 09 a Starostové), předseda krajské organizace Robert Korselt a představitelé jednotlivých regionálních předsednictev.

Na pozvání Václava Horáčka, lídra liberecké kandidátky TOP 09, následovalo setkání se starosty obcí Libereckého kraje. Více než čtyři desítky účastníků chrlily na předsedu spoustu otázek. Většinu z nich zajímaly zejména návrhy strany na změnu rozpočtového určení daní, jehož současná právní úprava způsobuje nedostatek finančních prostředků pro malé obce.

LBK: Setkání předsedy se starosty v Železném Brodě

Setkání se starosty v Železném Brodu /autor Iveta Kejdanová/

První zastávkou v samotném krajském městě byla restaurace Milenium, kde se Karel Schwarzenberg setkal s několika desítkami příznivců a členů TOP 09 v Libereckém kraji. Předseda byl obdarován obřím (sladkým) dopisem.

LBK: Dagmar Janusová a dárek pro Karla Schwarzenberga LBK: Restaurace Milenium setkání s členy Karel Schwarzenberg,Horáček,Korselt

Setkání s příznivci a členy - restaurace Milenium /autor Jiří Kočandrle/

Následovala přednáška v nové židovské synagoze, nazývané též Stavba smíření. Účast byla hojná, otázek plno a odpovědi hodné zkušeného politika. Nechyběla ani autogramiáda.

LBK: Přednáška K.Schwarzenberg liberecká synagoga

Setkání s příznivci a členy - Synagoga /autor Jiří Kočandrle/

Přesun na další setkání s příznivci v restauraci DULI (Plzeňka) proběhl pěšky přes náměstí Dr. Edvarda Beneše, kde čekalo na předsedu překvapení v podobě hudebníků, kteří zahráli Schwarzenberskou loveckou halali! Karel Schwarzenberg zavtipkoval, že doufá, že se na něj nechystá hon.

LBK: Karel Schwarzenberg hudebníci

Hudební překvapení /autor Jiří Kočandrle/

Tradiční akci Pivo s Karlem, která se stala součástí celorepublikové volební kampaně, si nechal ujít málokdo. Karel Schwarzenberg poseděl u každého stolu a statečně odpovídal na vše, co přítomné zajímalo.

LBK: Karel Schwarzenberg v Plzeňce debatuje s občany

Diskuse s občany v Plzeňce /autor Jiří Kočandrle/

Další více než stovka zájemců o setkání s předsedou čekala v nedaleké kavárně Respekt, která náleží ke známému knihkupectví Fryč.

LBK: Karel Schwarzenberg před diváky v kavárně Respekt

Povídání v kavárně Respekt /autor Jiří Kočandrle/ 

Beseda i autogramiáda knihy Knížecí život se protáhly, ale ještě bylo na řadě setkání se studenty ve vysokoškolském klubu VLAK, kde byl uspořádán koncert rockové skupiny Lessyho Woheň. 

LBK: Karel Schwarzenberg a Lessyho Woheň v Libereckém kraji

Karel a Lessyho Woheň /autor Iveta Kejdanová/ 

 

Iveta Kejdanová, krajská manažerka
Tomáš Hudec, krajský koordinátor vnitřní komunikace
Jakub Lohniský, PR manažer
Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme