Jiskrné lyžařské závodění těch nejmenších podpořila TOP 09 (uvnitř video)

17. 3. 2010

Za krásného zimního počasí a na fantastické sněhové pokrývce se v neděli 14. 3. 2010 odehrál finální závod seriálu o „SUPER CENU" Rokytnice nad Jizerou. Za podpory krajské organizace libereckého kraje TOP 09 tady závodil nejeden budoucí Ondra Bank či Šárka Záhrobská. Šampioni mladší před-žákovské kategorie s daty narození 2002+ a starší kategorie narozená mezi lety 1999 a 2001. S organizací závodu pomáhalo našich dvacet obětavých členů a přijelo nás podpořit dalších 80 příznivců.

I když nejmladšímu šampionovi, který se neohroženě pustil mezi branky tohoto obřího slalomu, stály sudičky u postýlky teprve v roce 2006, byl nedělní závod plný vzrušení, závodníci jeli naplno a rozhodovaly vteřinky. Nedělní dopolední závod byl vyvrcholením série tří bodovaných závodů v této sezóně. Závodníci startovali bez rozlišení kategorií, všichni měli možnost nechat si změřit dvě jízdy a čas té rychlejší se započítával jako soutěžní.

Na stupínky vítězů se mezi chlapci ročníků 99-01 dostali Markus Lauer na prvním, Daniel Bogdány na druhém a Vojta Müller na třetím místě. Markus Lauer (2001) zároveň zvítězil celkově po třech závodech. Nejpočetnější kategorii chlapců 2002 a mladších vyhrál celkově Sadílek Adam (2002), který obsadil první místo ve všech třech závodech a v nedělním závodě stál na stupních vítězů i s Martinem Schinerem a Matoušem Tichým.

Kategorii dívek 99-01 vyhrála Klára Hofmanová, které postupně v průběhu sezóny odpadly ostatní soupeřky. Mezi mladšími dívkami 2002+ zvítězila celkově Tonička Hrušková (2002), které k prvnímu místu v seriálu stačila umístění z prvních dvou závodů. Tuto neděli byla na prvním místě Natálie Neuvirtová (2002), druhá Lucie Tesaříková (2004) a třetí Kateřina Průšová (2002).
Výkony všech šampionů a šampionek byly krásně motivující. Po úspěšném dojetí všech závodníků a vyhlášení vítězů si zazávodili i členové a příznivci TOP 09. Jako první obkroužil slalomové branky Petr Patočka z Rokytnice, druhé místo obsadil Rosťa (Body) Miler z Jablonce a jako třetí protnul cílovou pásku syn našeho lídra pro květnové volby, Aleš Horáček z Železného Brodu.

Nakonec jsme si společně v pohodové atmosféře u kanadského ohně upekli buřty a ti, kteří neřídili, je spláchli pivem Schwarzenberg.

Děkujeme za podporu TJ Spartak, SKI areálu Rokytnice, našim členům a podporovatelům a vůbec všem lidem, kterým není nejen budoucnost našeho sportu lhostejná.

Jakub Lohniský
tiskový mluvčí TOP 09 Liberecký kraj
Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme