Duo Zeman-Babiš opět na scéně

5. 3. 2017
Bývalí komunisté, Čech Zeman a Slovák Babiš, jeden byl v KSČ, druhý v KSS, jeden je nyní prezidentem České republiky, druhý oligarchou a ministrem financí ve vládě České republiky. Co mají společného? Oběma leží v hlavě pravicový konzervativní politik Miroslav Kalousek. Oba neustále opakují Kalousek, Kalousek, Kalousek. Už jsou s tím trapní.
 
Při setkání s občany obce Krásná se Zeman vyslovil ke kauze ministra financí Babiše a jeho nákupu korunových dluhopisů: "Pokud vím, tak pan Babiš koupil korunové dluhopisy a že tyto dluhopisy byly osvobozeny od daní. A víte, kdo je osvobodil od daní? Tehdejší ministr financí Miroslav Kalousek. Zavřete Miroslava Kalouska!"
 
Předseda TOP 09 v reakci napsal: "Pan prezident nemluví pravdu. Příslušný zákon platil od roku 1993. Pokud v něm viděl riziko, mohl ho nechat jako předseda vlády snadno upravit. Miloš Zeman by se za svůj výrok měl omluvit lidem, kterým lhal. Mně nemusí, já mu o to nestojím".
 
Škoda, že Zeman nezná Zákon č. 172/1993 Sb. ze dne 20. května 1993 o vydání státních dluhopisů. Jako bývalý předseda Poslanecké sněmovny PČR a předseda vlády České republiky by měl mít větší přehled.
 
Takto se nechová "nadstranický" prezident.

MUDr. Miloš Rejmont, místopředseda TOP 09 Libereckého kraje

Štítky
Osobnosti: Miloš Rejmont
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme