15. 3. 2021
Poslední volební průzkum, který provedla společnost Ipsos, ukázala, že opozice sílí. Volby by sice zatím ještě vyhrálo ANO s 25,4 %, těsně za nimi by skončili Piráti a STAN s 24,9 % a na třetím místě SPOLU /ODS, TOP 09, KDU-ČSL/ s 20,5 %. Co je nejvíce potěšující, že volební potenciál SPOLU je 34,9 %, ANO 33,2 %. Volební potenciál Pirátů a STAN je 42,4 %.
 
Kdo na to tyto výsledky průzkumu nejhůře zareagoval? Samozřejmě člověk, který vede stát jako firmu. Premiér Andrej Babiš. Na adresu Pirátů prohlásil: "Budeme tady mít jejich zásluhou migranty. Jsou samozřejmě řízeni z Evropského parlamentu. Jsou to zelení fanatici, kteří nám chtějí zničit hospodářství a průmysl. Je to takový trend, v  Evropě jsou všude zelení, u nás jsou Piráti." Na adresu STAN řekl: "STAN, to je taková poltická, ani nevím, jak to mám říct slušně. Jednou byli s Kalouskem, jednou s KDU, teď jdou s Piráty. Oni akorát řeší ty příjmy pro starosty."
 
Mě těší stoupající popularita SPOLU. V televizi jsou stále častěji Petr Fiala /ODS/, Marian Jurečka /KDU-ČSL/ a naši topkaři Markéta Adamová Pekarová, Tomáš Czernin, Vlastimil Válek a Dominik Feri, který na instagramu má již přes milion fanoušků. Obdivuhodný počet, který by se měl ve volbách přetavit ve prospěch SPOLU.
 
SPOLU půjdou s preferencemi jistě ještě nahoru i proto, že AntiCovid tým ODS, TOP 09 a KDU-ČSL připravil plán návratu do normálního života. Inspirací jsou země, které patří v boji s covidem mezi premianty - Británie, Izrael a Německo. Vládní systém PES se ukázal jako neefektivní i diskriminační vůči velké části obyvatel. Podoba jednotlivých opatření, která budou podle plánu v dané situaci platit, se odvíjí od hodnoty čísla R, počtu pozitivně testovaných, regionality, ale i proočkovanosti populace. K prioritám AntiCovid týmu dlouhodobě patří také udržení konkurenceschopnosti české ekonomiky bez toho, aniž by bylo ohroženo fungování zdravotnického systému, a vzdělávání, které nesmí být vinou epidemie odsunuto na vedlejší kolej.

MUDR. MILOŠ REJMONT, PŘEDSEDA RO TOP 09 SEMILY A LÉKAŘ SE ZAMĚŘENÍM NA DIAGNOSTIKU PRSOU

Štítky
Osobnosti: Miloš Rejmont
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme