Akce pojídání chlebíčků

Někdy se na úplných drobnostech ukáže, jakých hodnot si kdo váží. Třeba vedení našeho města. Na misku vah položilo neměřitelné - státní svátek a fotbalový zápas. Hádejte, co převážilo?

Stalo se na konci loňského října, kdy slavíme vznik Československa. Tedy jak kdo. Na radnici svátku pozornost nevěnovali. Vzpomínkový akt organizoval hejtman a pozval i některé liberecké zastupitele. Jenomže slavnost se konala ve stejné odpoledne, jako si naši radní svolali zastupitelstvo.

„Některých věcí si velmi vážím a vznik státu, za který zaplatila spousta legionářů životem, mezi ně patří,“ vysvětlil později zastupitel František Gábor (TOP 09), proč požádal o přerušení zastupitelstva, aby se krajské oslavy mohli zúčastnit. Vyhověno mu nebylo. Když se o chvíli později omluvil, že odchází, náměstek primátora Korytář to komentoval slovy, že jde na „akci pojídání chlebíčků“.

Pomiňme nyní, že Gábor se na zastupitelstvo vrátil, takže se chlebíčků asi nepřejedl...

Zajímavější je, že hned následující zastupitelstvo bylo posunuto, údajně kvůli udělení čestného občanství. Po Liberci se ovšem hlasitě šušká, že pravým důvodem byl atraktivní fotbalový zápas (Slovan versus Nizozemsko). Každopádně najednou s termínem zastupitelstva hýbat šlo.

„Vážím si i čestných občanů, potřebujeme je. Jen mi vadí, že oslavu naší státnosti náměstek nazval pojídáním chlebíčků,“ rozčarovaně sdělil František Gábor. „Jenomže co můžeme čekat od lidí, kteří k městu jiný vztah než sázení stromků nemají?“

Občasník I NÁŠ LIBEREC, duben 2016

Přílohy
PDF Občasník I NÁŠ LIBEREC č. 2.pdf (4.7 MB)
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme