Zkolaudováno a vyprodáno! Při sobotním historickém zápase bude plný stadion

Stavební úřad ve středu dopoledne vydal kolaudační rozhodnutí pro větší část nového multifunkčního fotbalového stadionu v Malšovicích. Šlo o poslední podmínku k tomu, aby se v sobotu mohl v nové aréně odehrát první zápas. Utkání s Českými Budějovicemi startuje v sobotu v 18 hodin a sledovat ho bude vyprodaný nový stadion s kapacitou 9300 míst. Vstupenky se začaly prodávat ve středu ráno, fanoušci je vyprodali během zhruba dvou hodin.

2. 8. 2023

Hradečtí fanoušci si konečně mohou oddechnout. Už za tři dny se v nové fotbalové aréně v Malšovicích odehraje historicky první ligový zápas. Jeho konání v posledních týdnech ohrožovalo zpoždění stavby stadionu, po dnešním zisku kolaudačního rozhodnutí už je ale definitivně jasné, že se sobotní zápas pod lízátky odehraje. 

„Podařilo se získat poslední razítko k tomu, aby se na stadionu mohlo v sobotu hrát. Nyní tak můžeme naplnit usnesení, které včera schválili zastupitelé, tedy převzít fotbalovou část stavby multifunkční arény a se stavebním sdružením podepsat dohodu, která stanovuje podmínky a zodpovědnost v rámci užívání převzaté části stavby. Všichni se velmi těšíme na tuto historickou událost, vstupenky zmizely během několika desítek minut, bude plný stadion,“ říká primátorka města Pavlína Springerová (HDK). Město nyní začalo s procesem převzetí zkolaudovaných částí stadionu.

Už nyní je jisté, že historický sobotní zápas s Českými Budějovicemi bude sledovat vyprodaný stadion. Fotbalový klub začal s předprodejem vstupenek dnes v devět hodin ráno. A po lístcích se velmi rychle zaprášilo. V poledne už žádné vstupenky nebyly k dispozici.

Pokud by se nepodařilo stadion připravit na sobotní domácí utkání hradeckých fotbalistů, musel by klub celou podzimní část první ligy odehrát v Plzni, kde měl domluvený případný exil pro svá domácí utkání. „Je to skvělá zpráva pro Hradec a pro klub. Všichni dělali maximum pro to, aby se to podařilo. Stavební práce ale tímto nekončí, stavbu jako celek město převezme až po získání kompletně všech kolaudačních rozhodnutí, současně se bude pokračovat na odstranění dílčích nedodělků a vad, které město se svým správcem stavby eviduje,“ dodává investiční náměstek primátorky Lukáš Řádek (TOP09).

Ještě v neděli bylo na stavbě přes 2500 vad a nedodělků. Jejich odstraňování může trvat i několik dalších měsíců. Z úterního jednání zastupitelů také vyplynulo, že stavební firmy odmítají městu platit sankce za zpoždění stavby. Argumentují tím, že vzhledem k úpravám projektu došlo k posunutí termínu pro dokončení díla do 29. září. Město a správce stavby naopak tvrdí, že hotovo mělo být už 30. června. Radnice chce proto po konsorciu stavebních firem Strabag, Geosan Group a D&D Elektromont vymáhat mnohamilionové pokuty. Pokud se obě strany na sankcích nedohodnou, může spor skončit až u soudu. 

Zdroj: Tomáš Kulhánek, salonkyhk.cz

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme