Zdravotnický nadační fond vypisuje druhé kolo stipendijního programu pro mediky

Zdravotnický nadační fond Královéhradeckého kraje vypisuje letos již druhé kolo pro příjem žádostí o stipendium pro studenty šestých ročníků lékařských fakult, kteří se zaváží vykonávat práci u poskytovatele zdravotních služeb na území Královéhradeckého kraje po dobu nejméně čtyř let. Lhůta pro podání žádosti je do 21. září. 2020.

26. 8. 2020

Vyhlášení druhého kola schválila správní rada Zdravotnického nadačního fondu Královéhradeckého kraje jednomyslně.

„Pro budoucí zajištění akutní i ambulantní péče pro občany Královéhradeckého kraje je a bude získání nových lékařek a lékařů naprosto zásadní. Týká se to zajištění lékařského personálu pro naše nemocnice ale i ambulantních specialistů a praktických lékařů. Věříme, že se nám podaří – byť třeba jen částečně – řešit svízelnou situaci v některých regionech, zejména horských oblastech,“ říká náměstek hejtmana pro zdravotnictví a předseda správní rady nadačního fondu Aleš Cabicar (TOP 09).

Prostřednictvím krajského stipendijního programu se dosud podařilo pro zdravotnická zařízení na území Královéhradeckého kraje získat více než stovku lékařek a lékařů v nejpotřebnějších oborech.

Stipendijní podpora se týká 16 oborů, z nichž 5 je prioritních. U těch dosahuje stipendium částky 150 tisíc, u zbylých 11 oborů dělá stipendium 100 tisíc korun.

Studenti mohou žádosti podávat nejpozději do 21. září na adresu: Zdravotnický nadační fond Královéhradeckého kraje, Pivovarské náměstí 1245, 500 03 Hradec Králové (podatelna Krajského úřadu Královéhradeckého kraje). Zalepená obálka žádosti bude viditelně označená nápisem „Stipendium“.

Formulář žádosti o poskytnutí stipendia je zveřejněn na internetových stránkách Královéhradeckého kraje: https://bit.ly/stipendijniprogram.

Michal Friček

Zdroj: Královéhradecký kraj

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme