Týniště připomene výročí i úpravami středu města

31. 3. 2018

Z pozice starosty vnímá Libor Koldinský loňský rok velmi pozitivně, a to především co se týče investičních počinů města, které uplynulý rok přinesl, při té příležitosti děkuje zastupitelům města, že právě těmto projektům dali zelenou.

Udělalo se ve městě skutečně hodně a za hodně peněz. Dovolím si připomenout ty větší akce, kterými se stala výstavba nového multifunkčního hřiště u základní školy, rekonstrukce zahrady v Mateřské škole Město, rekonstrukce komunikací a veřejného osvětlení v lokalitě Pod Stávkem a také přemístění haly z centra do Služeb města Týniště n. O., zpřehlednění křižovatky u spořitelny či generální oprava Mariánského sloupu.

Rok následující tak bohatý na investiční akce nebude. Vracíme se ke standardní výši rozpočtu. Přesto jsem přesvědčen, že prostředky, které město bude investovat, budou vynaloženy správným směrem, kde dominantou budou projekční práce a výkupy pozemků pro budoucí podjezd,“ uvedl Libor Koldinský.

Rok 2018 bude v celé naší zemi významný důležitými výročími, která si připomenou při různých oslavách i v Týništi nad Orlicí.

Bude tomu sto let, kdy skončila krutá 1. světová válka a v říjnu si připomeneme sté výročí vzniku samostatné republiky, které já osobně považuji za nejdůležitější mezník naší moderní historie. Tehdy společností velmi často zněla slova svoboda a demokracie, po kterých lidé dosud často marně volali. Celé následující století potom ve svých několika etapách, právě v letopočtech končících pro naši zemi magickou osmičkou, jasně ukázalo, že svoboda není samozřejmost a že je potřeba si jí vážit. I současná hektická a turbulentní doba dává tomuto pojmu docela zabrat a naše společnost je dle mého mínění nepříjemně rozdělena, což je určitě v době ekonomického růstu velká škoda. Právě nový, suverénní stát nám zde v Týništi na náměstí připomíná lípa svobody, která je nejen němým pamětníkem slavné masarykovské etapy, ale i jednou z dominant středu náměstí, kterému bychom letos chtěli nemalou investicí vtisknout líbivý vzhled,“ řekl Libor Koldinský.

Orlický týdeník
Irena Voříšková

Štítky
Osobnosti: Libor Koldinský
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme