TOP 09 v Hradci Králové splnila svůj ekonomický program i v roce 2012

16. 4. 2013

TOP 09 má v Hradci Králové z celkového počtu 37 zastupitelů pouhé 4. Přesto se nám podařilo po úspěšném roce 2011 pokračovat v plnění našeho programu i v roce 2012.

Hlavním bodem našeho programu je vést za celé volební období hospodaření našeho města jako vyrovnané i přes současnou vleklou hospodářskou stagnaci.  Hospodaření města za rok 2012 skončilo hospodářským přebytkem 134,9 milionu korun. Tento výsledek byl dosažen hlavně snížením výdajů nejen kapitálových (tj. na investice), ale i běžných (na provoz).

V rámci pravomocí finančního výboru se nám podařilo prosadit celou řadu pozitivních ekonomických opatření, např. zavést jednotné ekonomické hodnocení městských podniků a organizací, sjednocení pojištění městských podniků a organizací do jednoho celku, rozšířit sdílený výhodně úročený účet na všechny velké městské podniky, nebo jsme nechali zpracovat pasporty bytových domů a nebytových objektů a prostor v majetku města z hlediska jejich ekonomické efektivnosti.

Rovněž jsme pokračovali s politikou postupného a přiměřeného snižování počtu pracovních míst především administrativního charakteru u většiny městských podniků a organizací. Tak např. Dopravní podnik snížil počet zaměstnanců o 6, Městské lesy o 7, Správa nemovitostí o 5 nebo tepelné hospodářství o 2. K největší změně došlo u leteckých služeb, kde došlo ke snížení počtu zaměstnanců ze 17 na 12 a snížení bude pokračovat i v letošním roce. U většiny jmenovaných podniků došlo zároveň v roce 2012 ke snížení objemu vyplacených mzdových nákladů, nejvíce u Dopravního podniku o 2 miliony korun a u Leteckých služeb o 1,7 milionu korun.

O dobrém hospodaření města svědčí i výrok auditora, který kvalitu hospodaření města ocenil nejvyšším stupněm hodnocení „bez výhrad“.

Milan Sommer
Zastupitel a předseda Finančního výboru
zastupitelstva města Hradce Králové
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme