TOP 09 se zasadila o vznik takřka 300 nových pracovních míst v Náchodě

19. 9. 2011

Jednou z prvních aktivit TOP 09 po vzniku radniční koalice bylo získání podpory Rady a potažmo Zastupitelstva města Náchoda k prodeji části obslužných pozemků k bývalému areálu Tepny Náchod. Jednalo se o jednu z logických podmínek, které stály v cestě revitalizace části areálu ve vlastnictví manželů Drapačových tak, aby mohl být uskutečněn přesun části výroby firmy Hronovský právě do Náchoda.

Projekt se díky TOP 09 v Náchodě podařilo uvést do života a nyní má Náchod takřka o300 nových pracovních příležitostí více.

"Je to pro nás nesmírně důležitě ať už z pohledu oživení areálu jako takového, který chátral. Polorozpadující se budovy jsou dnes již minulostí. Samozřejmě také jsme logicky chtěli maximálně podpořit vznik nových pracovních příležitostí. Výroba nezatěžuje okolí hlukem ani zplodinami, je bezkonfliktní. Svým charakterem dá provoz práci především ženám, které mají vzhledem ke svému poslání při výchově dětí situaci na trhu práce ztíženou. Myslím si, že TOP 09 Náchod  si může odškrtnout zase jeden z bod ze slíbených volebních témat jako splněný,“ řekl Aleš Cabicar, 1. místopředseda TOP 09 Náchod a náchodský radní. „Podporuji a budu maximálně podporovat jakoukoli aktivitu, která zvyšuje možnost zaměstnanosti v našem městě a regionu,“ dodal.

Martin Balcar
místopředseda regionální organizace
TOP 09 Náchod
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme