TOP 09 Náchod se aktivně zasazuje o oživení lázeňství v Náchodě

21. 6. 2011

Jedním ze základních programů TOP 09 při komunálních volbách v Náchodě byla snaha o obnovení lázeňských aktivit ve městě. „Tento bod je ukotven v koaliční smlouvě,“ uvedl radní Aleš Cabicar, který byl nyní Radou města Náchoda pověřen k vyjednávání s ministerstvem zdravotnictví a financí ohledně majetkoprávního uspořádání vrtů IDA I a IDA II.

„Výsledkem jednání by měl být převod vlastnictví k uvedeným vrtům ve prospěch města Náchoda, čímž bude položen atraktivní rámec pro rozvoj lázeňství za aktivní účasti města samotného,“ řekl Aleš Cabicar a dodal: „Věřím, že se nám podaří probudit "spící pannu" a že do budoucnosti našeho města budeme moci vložit atraktivní možnost jeho rozvoje. Lázeňství k Náchodu patřilo odjakživa, byly doby, kdy Běloveská IDA měla stejný, neřkuli větší zvuk než např. Poděbradka.“

Podle Cabicara je fakt, že tuto komplikovanou záležitost svěřila Rada města jednomyslně do rukou TOP 09, je pro radní a zastupitele velmi významné a zavazující. „Samozřejmě, že ta jednání nebudou jednoduchá, ale věříme v dobrý výsledek,“ uzavřel.

Zdenka Hanyšová Celá
Komunikace s veřejností
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme