Tanečníky z hradecké umělecké školy Střezina přivítal po Vánocích nový pavilon

S příchodem nového roku přivítal žáky Základní umělecké školy Střezina na Slezském Předměstí nově zrekonstruovaný taneční pavilon. Kromě zateplení budovy či výměny oken, došlo i na nové podlahy v tanečních sálech nebo dokončení spojovací chodby. Ta vede z tanečního do výtvarného pavilonu a její prostory budou mimo jiné sloužit jako galerie a odpočinková zóna. Práce na těchto objektech vyšly na 38,5 milionu korun bez DPH. Město tak po dvou letech ukončilo první etapu rozsáhlé rekonstrukce ZUŠ Střezina, ve které se podařilo opravit taneční a výtvarný pavilon a vybudovat spojovací chodbu. Druhá etapa by měla být zahájena už na jaře letošního roku, počítá s úpravou pavilonů populární a klasické hudby i pavilonu s hlavním vstupem do objektu s kancelářemi a venkovními úpravami.

10. 1. 2024

Stavební práce v tanečním pavilonu byly zahájeny začátkem loňského roku. „Nejprve začaly demoliční práce, na které postupně navázala nová instalace všech vnitřních rozvodů. Postupně byla vyměněna všechna okna a celá budova byla zateplena, následovala pokládka dlažeb, došlo k osazení vnitřních dveří, byly provedeny výmalby a montáž podhledů i osvětlení. V pěti tanečních sálech byly položeny speciální pružné sportovní podlahy, v posledním šestém sále určeném pro step byla položena nová vlysová podlaha, která musí být odolná nárazům a velké zátěži od stepařských okovaných bot,“ popisuje práce náměstek primátorky pro městské investice Lukáš Řádek (TOP 09). Spolu s tanečním pavilonem byly dokončené práce na spojovací chodbě. Byla přistavěna nová zděná chodba, která je z jedné strany prosvětlená okny a její prostory v budoucnu zaplní výtvory žáků. Sloužit bude jako galerie i odpočinkový prostor. Tato část prací vyšla na 38,5 milionu korun bez DPH.

Tímto byla dokončena první etapa celkové rekonstrukce ZUŠ Střezina, která zahrnovala právě opravy tanečního pavilonu, výstavbu spojovací chodby a opravy výtvarného pavilonu. Ten byl dokončen již závěrem roku 2022. Celá tato první etapa vyšla na 81,1 milionu korun bez DPH.

Nyní probíhá zadávací řízení na zhotovitele druhé etapy, ve které dojde k rekonstrukcím pavilonů populární a klasické hudby, k přestavbě pavilonu s hlavním vstupem do objektu s kancelářemi a k venkovním úpravám. Stejně jako u první etapy bude tato rozdělena do několika fází. Na jaře město plánuje zahájit stavební práce v objektu s kancelářemi a hlavním vstupem. „Stavební práce na jednotlivých pavilonech jsou rozfázovány tak, aby byl i nadále zajištěn chod školy bez výraznějšího omezení. Počítáme, že na jeden objekt bude mít zhotovitel přibližně rok, jako tomu bylo doposud. Ukončení rekonstrukce této druhé etapy tak předpokládáme v roce 2027,“ doplňuje náměstek Řádek (TOP 09). Radnice předpokládá, že by cena za tuto etapu neměla přesáhnout 200 milionů, finální cenu zakázky ale určí až výběrové řízení. Město také v budoucnu plánuje navázat na tyto práce ještě třetí etapou, která počítá s výstavbou nového koncertního pavilonu a přilehlého parkoviště.

Zdroj: Magistrát města Hradec Králové

Štítky
Osobnosti: Lukáš Řádek
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme