Správce stavby stadionu upozornil město na možný posun dokončení stavby

Přibližně před dvěma lety byla podepsána smlouva na stavbu nového multifunkčního fotbalového stadionu v Hradci Králové mezi městem a sdružením stavebních firem Strabag, Geosan Group a D&D Elektromont. Nyní, dva a půl měsíce před plánovaným dokončením, vyjádřil správce stavby, společnost Grinity, obavy, že se může předání stavby o několik týdnů zdržet. To by mohlo ohrozit start prvoligové sezóny FC Hradec Králové. Ačkoliv je město stavebním konsorciem ujišťováno, že vše bude dokončeno v řádném termínu, zahájilo město s klubem jednání o alternativních variantách konání prvních zápasů nadcházející sezóny. 

20. 4. 2023

„Jsme si vědomi toho, že situace ve stavebním oboru je velmi nestabilní a komplikovaná. Nepochybujeme, že stavbaři dělají maximum pro to, aby se vše stihlo v řádných termínech a stále věříme, že se to podaří. Nemůžeme ale upozornění našeho správce stavby brát na lehkou váhu. Pokud z jeho pohledu hrozí, že se termín dokončení stavby nedodrží, musí si především fotbalový klub připravit záložní řešení pro úvod příští sezóny, ačkoli jsme stavbaři stále ubezpečováni, že termín předání stadionu 30. června stihnou,“ říká primátorka města Hradce Králové Pavlína Springerová (HDK). Možností, že se stavba arény zpozdí, se také na včerejším jednání zabývalo představenstvo FC Hradec Králové. „Pokud by se mělo jednat o dvě až tři kola úvodní soutěže, nepředstavovalo by to podle FC Hradec Králové neřešitelný problém a mohli by je odehrát venku,“ doplňuje primátorka.

Práce na stavbě multifunkčního fotbalového stadionu ale i nadále pokračují. „Od správce stavby máme dokumenty, které upozorňují na možnost nedodržení plánovaného termínu dokončení stavby. Dokládají to také výstupy z posledních pravidelných kontrolních dnů na stavbě. Jejich odhad je takový, že by se stavba mohla zdržet o několik týdnů,“ popisuje náměstek primátorky pro oblast městských investic Lukáš Řádek (TOP 09). Podle správce stavby má zpoždění identifikovaných částí přímý dopad do dokončovacích prací, kolaudace a certifikace budovy, které jsou podmínkou úspěšného dokončení.

Zdroj: Magistrát města Hradec Králové

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme