Sanitka a počítače pomůžou Zakarpatské Ukrajině

Z Hradce Králové odjela sanitka plně naložená počítači. Vozidlo i s netypickým nákladem darovalo vedení Královéhradeckého kraje Ťačivskému rajónu v ukrajinské Zakarpatské oblasti.

19. 9. 2018

„Na základě Smlouvy o spolupráci mezi Zakarpatskou oblastní radou a Královéhradeckým krajem ze dne 14. listopadu 2017 Rada Královéhradeckého kraje souhlasila s humanitárním darem tomuto partnerskému regionu. Jedná se o sanitní vozidlo, deset počítačů s monitory a nábytek – křesla, židle i stoly,“ uvedl hejtman Jiří Štěpán.

O sanitku žádná příspěvková organizace zřízená Královéhradeckým krajem ani jiný subjekt neprojevily zájem, proto ji vedení kraje věnovalo na Ukrajinu.

„Díky tomuto daru pomůže Královéhradecký kraj zlepšit kvalitu přednemocniční péče v dané oblasti, umožní zdravotníkům rychleji dojet a pomoci tam, kde jsou potřeba,“ doplnil náměstek pro zdravotnictví Aleš Cabicar (TOP 09).

Příjemcem humanitárního daru je charitativní organizace Blagodijnij Fond Rozvitku Tjachewa, jejímž prostřednictvím bude dar předán potřebným subjektům působícím v dané oblasti. Ze strany Královéhradeckého kraje se jedná o jednostrannou pomoc, která je v souladu s krajskou zahraniční politikou.

Lukáš Vaníček

Zdroj: Královéhradecký kraj

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme