Richard Nádvorník odchází z pozice asistenta náměstka Jindřicha Vedlicha

Tiskové prohlášení 1. 5. 2011

2. 5. 2011

Hradecká TOP 09 si uvědomuje, že důvěra občanů je deviza, o které se nediskutuje. Proto přijala s pochopením rozhodnutí Richarda Nádvorníka, zastupitele a současně radního za TOP 09, neprodleně ke dni 2. 5. 2011 ukončit činnost na pozici asistenta náměstka Jindřicha Vedlicha.

„Ačkoli z hlediska zákona bylo vše naprosto legitimní a mé služby měly především odborný charakter, chápu, že veřejnost může toto spojení vnímat jako určitý etický problém,“ uvedl Richard Nádvorník.

TOP 09 vyzývá své koaliční partnery, aby se příkladem inspirovali, učinili totéž a vzdali se pro tuto chvíli svých placených asistentů. TOP 09 současně otevírá debatu, za jakých okolností lze vůbec přizvat ke spolupráci odborníky z řad stranických kolegů, tak aby nedocházelo ke střetu zájmů a dohadům o tom, jakým způsobem obsazovat pozice asistentů náměstků a primátora.

„Není snadné získat v krátké době zkušeného profesionála, na kterého se můžete plně spolehnout. Navíc v situaci, kdy je třeba rychle jednat a velmi zodpovědně dělat nutné kroky k nápravě některých chybných rozhodnutí z minulého volebního období. Cením si, že mi Richard Nádvorník, který se celý svůj profesní život pohybuje ve stavebnictví, i nadále nabízí svou kolegiální pomoc,“ upřesnil náměstek Jindřich Vedlich.

Výbor místní organizace TOP 09 Hradec Králové
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme