Reakce na kauzu radní paní Šilhánkové

8. 4. 2011

TOP 09 od počátku vyjednávání až po konečné sestavení koaliční vlády v Hradci Králové vytrvale upozorňovala na rizika spojená s kauzou paní Vladimíry Šilhánkové – tedy že kontroverzní pronájem prostorů v centru Hradce Králové za 25 korun za metr čtvereční na rok je v rozporu s cenou obvyklou v dané lokalitě. Jinak řečeno v rozporu s dobrými mravy.

Tehdy paní Šilhánková horlivě argumentovala, že nikdo jiný zájem neprojevil. Dnešní informace potvrzují, že v reakci na tuto částku ve formě připomínky se objevila nabídka jiného zájemce a dokonce v původně požadované výši 1 500 korun za metr čtvereční. Nové výběrové řízení už ale vyhlášeno nebylo.
Jaký je výsledek této causy? Pronájem občanskému sdružení Civitas per Populi byl sice promptně vypovězen, ale nová koalice v očích veřejnosti za pouhé tři měsíce vládnutí utrpěla na věrohodnosti. A na tom není dosti. Zdá se, že za překvapivého mlčení paní Šilhánkové se viník přece jen najde – úředník. V předvelikonočním období toto řešení nápadně připomíná hledání obětního beránka. A přitom stačilo jediné, aby se paní Vladimíra Šilhánková řídila principy, k nimž se ostatně dobrovolně zavázala, když přijala zásady tzv. Semilské výzvy.

Lenka Jaklová
zastupitelka za TOP 09
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme