Rada schválila financování pavilonu „A“ v Jičíně

Po zahájení rekordní investice do dlouho odkládané modernizace Oblastní nemocnice Náchod, která je nyní již úspěšně v chodu, je aktuální otázkou stavba nového pavilonu A v jičínské nemocnici. Financování akce již schválila krajská rada.

29. 8. 2018

„Rád jsem sezval na osobní prohlídku své kolegy radní a náměstky přímo na místo, kde jsme o potřebnosti této investice v objemu zhruba půl miliardy korun hovořili s primáři a primářkami dotčených oddělení, kteří dnes pracují v nevyhovujících podmínkách velice vzdálených současným standardům ve zdravotnictví. To kromě nich samozřejmě pociťují zejména naši pacienti celého jičínského okresu, který nemocnice obsluhuje,“ říká náměstek hejtmana pro zdravotnictví za TOP 09 Aleš Cabicar a pokračuje:

„Chci celou rekonstrukci maximálně urychlit. Dnes je již vydáno platné stavební povolení, a tak je na místě, abychom zrevidovali drobnější akce v jednotlivých našich zařízeních v rámci Fondu rozvoje a reprodukce rozpočtové kapitoly zdravotnictví. Mou neskrývanou ambicí je zahájit samotnou soutěž na dodavatele v roce 2019, v závěru roku 2019 začít s demolicí stávajícího pavilonu v havarijním stavu souběžně s výstavbou vjezdu do areálu a výstavby prostor budoucí lékárny. Tomu samozřejmě musíme přizpůsobit i investiční nároky našeho rozpočtu na roky 2019–2021.“

Tím se naplní nejen usnesení Zdravotního výboru Zastupitelstva Královehradeckého kraje, které přestavbu pavilonu A v Jičíně stanovuje mezi priority, ale především vznikne nové moderní prostředí pro pacienty z dialýzy, onkologie a interny. Své místo zde budou mít rovněž laboratoře i magnetická rezonance.

Financování záměru schválila Rada Královéhradeckého kraje a doporučila jej ke schválení krajskému zastupitelstvu, které se sejde 11. září. Po projekční stránce je projekt připraven a stavba je povolena. 

Michal Friček

Zdroj: Královéhradecký kraj

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme