Rada města Náchoda děkuje Leoši Hegerovi

16. 4. 2012

Oblastní nemocnice Náchod získala minulý týden od ministra zdravotnictví Leoše Hegera statut Iktového centra. Vznikne zde tak specializované pracoviště pro pacienty s cévní mozkovou příhodou, o které náchodská nemocnice již delší dobu úpěnlivě usilovala. Tímto Krokem byl úspěšně zakončen proces certifikace tohoto pracoviště v náchodské nemocnici.

Náchodský deník požádal o rozhovor Aleše Cabicara, náchodského radního a zastupitele za TOP 09.

Co všechno této důležité události předcházelo?
"Samotnému udělení této profesní způsobilosti předcházel proces odborného posouzení expertní komise Ministerstva Zdravotnictví ČR, která posuzovala žádost Oblastní nemocnice Náchod z profesních, personálních, ekonomických a jiných hledisek. Na základě výsledku tohoto hodnocení byl z rozhodnutí pana ministra Leoše Hegera udělen pracovišti tolik žádaný statut, který je významný nejenom pro Náchoďáky, ale i pro spoluobčany z celého spádového okolí. Mám z toho ohromnou radost za všechny obyvatele této oblasti, pro které je náchodská nemocnice prvním místem, kam v případě zdravotní nouze zamíří."

Jakou roli hráli v celé záležitosti náchodští radní a zastupitelé?
"Z pohledu zastupitele a člena Rady Města Náchoda musím říci, že jsme netrpělivě očekávali stanovisko. Já osobně jsem pevně věřil, že bude pozitivní! Nejenom k vůli profesionalitě vedení nemocnice a jejího personálu, ale také proto, že pan ministr Heger přislíbil v celé záležitosti svoji plnou osobní podporu, a to již od prvních návštěv v našem regionu. Rád bych také podotknul, že pan ministr je poslancem za náš kraj, což je také důležité. Já jako člen radniční koalice bych se rád navrátil ke svým dřívějším vyjádřením, jak je pro město Náchod důležité mít možnost aktivně pomoci řešit problémy občanů cestou svých poslanců, resp. ministrů. Rada města proto jménem náchodských občanů vyjadřuje panu ministrovi Hegerovi vřelé poděkování."

Zdroj: Náchodský deník, 16.4.2012

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme