Otevřený dopis ministru dopravy

Pane ministře: R 35 nic nebrání. Kdy bude?

15. 5. 2012

Vážený pane ministře

Z informací, které zazněly na Vaší tiskové konferenci, i z informací, které se v poslední době objevily v médiích, s potěšením dovozuji, že pokračování výstavby rychlostní silnice R35 u Opatovic nad Labem nic nebrání.

Obával jsem se totiž, že rozpracovaná stavba byla zastavena z důvodu nedostatku finančních prostředků v těžce zkoušeném státním rozpočtu. Tyto mé obavy nyní rozptýlilo zjištění, že na rozvoj dopravní infrastruktury je peněz dost. Kdyby tomu tak nebylo, jistě byste jako člen rozpočtově odpovědné vlády nedopustil, aby byly finance investovány i do takových projektů, jako je zdvoukolejnění železniční trati Hradec Králové - Pardubice, které cestujícím na této trase ušetří zhruba tři minuty, nebo v těchto dnech Vámi představené zahájení projekčních prací na stavbě dálnice D3, která bude vlivem velmi členitého terénu v krajině Posázaví jistě extrémně nákladná.

A jak to souvisí s R 35? Vám to vysvětlovat nemusím, ale pro ostatní: Každý rozumný hospodář přece ví, že než se pustí do nových projektů, je dobré dokončit ty rozpracované. Proto, s ohledem na výše zmíněné plány, pokládám dokončení R 35 za hotovou věc a velmi se těším, až se nevzhledné torzo silnice u Opatovic nad Labem promění v krásný most a všichni řidiči jedoucí na sever Moravy i občané Hradce Králové si konečně oddechnou. Zbývá jediná otázka: Kdy to bude?

Děkuji za odpověď.

Jan Hoznedr
člen TOP 09 Hradec Králové
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme