Náchodská regionální organizace TOP 09 si zvolila nové vedení

16. 5. 2011

Navzdory symbolice a oželíce semifinálové utkání MS v ledním hokeji, si v pátek 13. května členky a členové regionální organizace TOP 09 volili nové vedení. Regionálního sněmu se zúčastnilo 24 delegátů. Letošní rok je pro TOP 09 rokem vnitrostranických voleb, kromě regionů si budou své vedení volit i kraje a na podzim se v Hradci Králové bude konat celostátní sněm, který zvolí nové vedení strany.

Staronovým předsedou regionálního výboru byl zvolen Ing. Zdeněk Pěnkava, 43-letý zemědělský inženýr z Broumova, post prvního místopředsedy obhájil Ing. Aleš Cabicar, 44-letý podnikatel a náchodský radní, novým místopředsedou byl zvolen Martin Balcar 41-letý podnikatel z Hronova, který byl rovněž členem regionálního výboru v minulém volebním období. Členy regionálního výboru byli nově zvoleni Ing. Josef Merta a Ing. Petr Urbánek, oba z Náchoda.
Regionálního sněmu se jako hosté zúčastnili ministr zdravotnictví Doc. MUDr. Leoš Heger a předseda královéhradecké krajské organizace TOP 09 Ing. Zdeněk Harapát. Delegáti sněmu využili přítomnosti obou pánů k otevřené diskusi o reformě zdravotnictví, stávající situaci ve vládní koalici a dalším osudu plánovaných reforem.

Na sněmu panovala konstruktivní, věcná ale i přátelská nálada, která byla vyjádřena poměrně přesvědčivou volbou všech zmíněných orgánů. Předseda Pěnkava k tomu řekl: „Nebudu tvrdit, že mě takto jednoznačná volba nepotěšila a neskromně předpokládám, že to vyjadřuje názor našich členů na dosavadní práci moji i celého vedení. Na druhou stranu si však jasně uvědomuji, že takto silný mandát nás zavazuje i nadále pracovat v plném nasazení ve prospěch Topky a našeho regionu. V příštím roce nás čekají krajské a na Náchodsku i senátní volby, takže práce bude opravdu hodně.“

Martin Balcar
místopředseda regionální organizace
TOP 09 Náchod
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme