Leoš Heger v Pardubicích

Ministr zdravotnictví Leoš Heger navštívil v sousedním kraji dětské centrum, nemocnici, a debatoval s občany

25. 11. 2011

Ministr zdravotnictví Leoš Heger navštívil v pátek 25. 11. krajskou nemocnici v Pardubicích, kde také debatoval s lékaři o zvýšení jejich platů i o nové úhradové vyhlášce a dalších změnách spojených s transformací ve zdravotnictví.

Poté přijal pozvání k prohlídce Dětského centra ve Veské, kde mu ředitelka Drahomíra Peřinová vysvětlila výhrady k připravované změně zákona týkající se péče o ohrožené děti ve věku do tří let. Zdůraznila, že je proti převodu zdravotnických zařízení do gesce ministerstva práce a sociálních věcí.  Důvodem jejího stanoviska je to, že podstatná část dětí v těchto zařízeních potřebuje specializovanou zdravotní péči včetně počáteční diagnostiky.

Ministra doprovázeli předsedové krajské TOP 09 Královéhradeckého i Pardubického kraje. „Spolu se Miroslavem Nádvorníkem začínáme spolupracovat na tématech do krajských voleb, které se konají příští rok. Naše kraje dříve tvořily jeden a také problémy v nich jsou si podobně,“ uvedl Zdeněk Harapát, předseda krajské TOP 09 Královéhradeckého kraje.

Zdenka Hanyšová Celá
Komunikace s veřejností
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme