Leoš Heger: Dostal jsem povzbuzení pokračovat v tom, co dělám

Zdeněk Harapát: Důvěry si vážím, je pro nás důležitá do krajských voleb

24. 10. 2011

TOP 09 si o víkendu 22. a 23. října volila své nové vedení na celostátním sjezdu v Hradci Králové. Šéfem strany zůstal Karel Schwarzenberg, jeho zástupcem bude po další dva roky ministr financí Miroslav Kalousek. „Volby byly tajné, nicméně rád zveřejňuji, že jsem jim oběma dal svůj hlas, a to nejen díky jejich brilantním projevům na sjezdu, ale především je podporuji jako skvělé politiky, které naše strana ve svém čele velmi potřebuje,“ uvedl krajský předseda Zdeněk Harapát. Strana na sjezdu také oznámila, že Schwarzenberga vysílá do boje o křeslo prezidenta. Ve volbách do celostátních orgánů maximálně uspěli Královéhradečtí.

„Pana Karla Schwarzenberga jsme velmi rádi podpořili jako kandidáta na prezidenta republiky za TOP 09.  Jedná se o jednu z nejvýznačnějších postav současného evropského prostoru, která může přivést na Pražský hrad velké duchy a osvícené osobnosti z celého světa. Věřím, že i morálně bude dohlížet na politickou kulturu v Česku,“ říká za delegáty z Královéhradeckého kraje Zdeněk Harapát. Místopředseda náchodské organizace a radní Náchoda Aleš Cabicar dodává: „Pan Schwarzenberg je člověk vysokých morálních principů, navíc, což je také velmi důležité a nutné pro výkon úřadu prezidenta republiky, s velkým respektem v zahraničí.“

Při volbě nového vedení TOP 09 zabodoval poslanec a ministr Leoš Heger, který byl více než 96 procenty hlasů zvolen do předsednictva strany.  „Velký počet hlasů mi dává významnou politickou podporu k tomu, co dělám a také povzbuzení, že v tom mohu a mám pokračovat,“ uvedl Leoš Heger. Ve svém projevu neopomněl zdůraznit, že razantní změny lze dělat i bez boxerských rukavic, v atmosféře pohody.

Významnou podporu má na celostátní úrovni také krajský předseda Zdeněk Harapát, který dostal nejvíce hlasů ze všech kandidátů ve volbách do výkonného výboru, 83 procenta. „Děláme svou práci dobře a naši lidé to vidí, proto nám dali důvěru, které si vážíme a kterou potřebujeme jako významnou posilu do příštího velmi důležitého roku. Budeme se ucházet o hlasy v krajských volbách a s takovými lidmi po svém boku věřím v úspěch,“ říká Zdeněk Harapát na adresu poslanců Leoše Hegera a Jiřího Olivy, ale též na adresu celého svého týmu v kraji. Máme mnoho zásadních témat, ke kterým se chceme vyjádřit a podpořit je. Taktika je jediná, stejná jako heslo tohoto našeho sněmu: Nepostávat, nekoukat, makat! Hovořili jsme i o osobnostech, ale nyní mluvit o jménech je ještě velmi předčasné,“ doplňuje Zdeněk Vondra, delegát regionální organizace Trutnov.

Dvoudenní sjezdové rokování hodnotí poslanec Jiří Oliva následovně: „Pro mě je potěšující jednota ve volbách do vedení strany i jednota programová. Je to dobrý start do další práce pro dokončení reforem a hlavně pro přípravu na zvládnutí obtížné hospodářské situace, která bezesporu příští rok nastane,“ uzavírá.

Zdenka Hanyšová Celá
Komunikace s veřejností
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme