Laboratoře podruhé. Kraj vypisuje soutěž na výstavbu konsolidovaných laboratoří v areálu trutnovské nemocnice

Kraj podruhé vypíše veřejnou zakázku na výstavbu konsolidovaných laboratoří a transfúzního oddělení Oblastní nemocnice Trutnov za 164 milionů korun. První soutěž kraj zrušil na jaře, kdy ani jeden ze tří přihlášených účastníků nesplnil podmínky výběrového řízení.

19. 9. 2018

Aktualizovali jsme projektovou dokumentaci s ohledem na dotazy, které přišly během první soutěže, a úpravou prošel i rozpočet. Maximální nabídkovou cenou je nyní částka 163,5 milionů korun. Projekt bude rozdělen do dvou etap, které budou probíhat postupně,“ informoval radní pro investice Václav Řehoř. „Součástí této veřejné zakázky je dále vyhrazená změna závazku, tak zvaná opce, a to až do výše 49 milionů korun. Tato částka není součástí nabídkové ceny,“ doplnil radní Řehoř.

První etapa projektu řeší rekonstrukci pavilonu OLMI označeného písmenem K včetně jejího zateplení. Objekt v současnosti slouží oddělení lékařské mikrobiologie a imunologie. Stavební práce by měly být provedeny ve lhůtě 48 týdnů od výzvy kraje. V průběhu jednoho měsíce po skončení zkušebního provozu a kolaudaci bude do zrekonstruované budovy přemístěno oddělení klinické biochemie a do jiné části nemocnice se přesune i kožní a plicní oddělení, čímž dojde k uvolnění pavilonů B a C určených k demolici.

V rámci druhé etapy proběhne demolice pavilonů B a C a dostavba přilehlé budovy OKB. Stavební práce v této etapě budou provedeny do 86 týdnů od výzvy kraje. V průběhu dvou měsíců po skončení zkušebního provozu a kolaudaci bude do nových prostor přemístěno transfúzní oddělení a oddělení nukleární medicíny.

Oblastní nemocnice Trutnov ročně hospitalizuje zhruba 13 tisíc pacientů a provádí více jak čtyři tisíce operací. Investice do tohoto zařízení je další prioritou Královéhradeckého kraje, která zmodernizuje tuto nemocnici na dalších 20 let,“ uvedl náměstek pro zdravotnictví Aleš Cabicar (TOP 09).

Na celou přestavbu včetně dodávky zdravotnických technologií se počítá s investicemi ve výši 265 milionů korun. Pro tyto účely kraj vyčlenil prostředky z Fondu rozvoje a reprodukce Královéhradeckého kraje na roky 2017–2020 v odvětví zdravotnictví. Předpokládaný termín zahájení výstavby je únor 2019.

Dan Lechmann

Zdroj: Královéhradecký kraj

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme