7. 9. 2011

Předsednicto KV TOP 09 se na svém jednání v pondělí dne 29. srpna společně se svými zastupiteli Města Hradce Králové zabývalo nastalou situací kolem náměstka primátora a radního Leoše Kučery, zároveň vyslechlo informaci předsedy KV o jeho osobním dopise primátoru Zdeňkovi Finkovi v této záležitosti.

V usnesení z jednání bylo konstatováno, že všichni zastupitelé budou nekompromisně požadovat vyvození osobní odpovědnosti u pana Kučery, pokud se vznesená obvinění ukážou jako opodstatněná.

Následně o celé situaci jednal na svém pondělním jednání Krajský výbor TOP 09 a jednomyslně podpořil navržený postup Místní organizace TOP 09 v Hradci Králové.

Nastalou situaci vnímá krajská TOP 09 jako zásadní koaliční problém. Jsme součástí koalice, jsme tedy spoluodpovědní vůči ostatním koaličním partnerům a také zodpovědni občanovi za její konání, proto požadujeme okamžité řešení. Ve volbách jsme lidem v Hradci Králové slíbili transparentnější radnici s dodržováním morálních a etických zásad. Tento slib si pamatujeme a budeme se podle něho řídit.

Zdeněk Harapát
předseda Krajského výboru TOP 09 Královéhradecký kraj
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme