Kalousek: Zápasíme o model svobody

14. 6. 2016

Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek na královéhradecku podpořil kandidáty do krajských a senátních voleb.

Nacházíme se na křižovatce mezi plnohodnotnou liberální demokracií, která představuje tvůrčí prostor pro všechny bez rozdílu, a centristicko-oligarchickou státní mocí. My zápasíme o první model - model svobody,“ uvedl předseda TOP 09 Miroslav Kalousek.na pondělní tiskové konferenci TOP 09 s podporou starostů, Liberálně ekologické strany a nezávislých. Podpořil zde kandidáty pro podzimní krajské volby, vedené poslancem a místopředsedou TOP 09 Leošem Hegerem i kandidáta do Senátu v obvodě Jičín Tomáše Czernina.

Na setkáních s veřejností v Trutnově a Hradci Králové se hovořilo o elektronické evidenci tržeb a o Seznamu nesvobody - jedním z hlavních témat, na které TOP 09 upozorňuje. Trutnovské publikum také zajímalo téma Transatlantické obchodní a investiční dohody. Diskuze se ale stočila i k tématu elektronické evidence tržeb. „Když slyšíte, že EET má spousta států, není to pravda. Tento model má pouze Chorvatsko. Ze zemí ‚staré patnáctky‘ mají registrační pokladny pouze v Belgii a Itálii. Šedá ekonomika Chorvatska představuje 28 %, zatímco u nás se pohybuje okolo 15 %. Na novém systému vydělají jeho dodavatelé a velké řetězce. Malí podnikatelé zaniknou. V Chorvatsku po jeho zavedení zkrachovalo několik tisíc živnostníků,“ uvedl Kalousek v Hradci Králové.
V pondělí Miroslav Kalousek za doprovodu předsedy krajské organizace TOP 09 Aleše Cabicara a exministra zdravotnictví Leoše Hegera navštívil i Deštné v Orlických horách, kde s místními hoteliéry diskutoval o elektronické evidenci tržeb a o regionálních podmínkách podnikání.
Návštěvu předseda TOP 09 Miroslav Kalousek zakončil v Jičíně, kde debatoval s místními živnostníky a podnikateli.

Romana Putnová
krajská manažerka TOP 09 Královéhradecký kraj

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme