Cyklostezku mezi Hradcem a Pardubicemi si projel i ministr Heger

23. 8. 2011

Část trasy plánované cyklostezky mezi Hradcem Králové a Pardubicemi si na bicyklu v pátek 19. srpna 2011 spolu s dalším podporovateli projektu a našimi členy projel i ministr zdravotnictví a poslanec Leoš Heger. „Veřejnosti jsme tak znovu připomněli nutnost vybudovat „Stezku mechu a perníku", která by se po vybudování stala součástí Labské stezky směřující z Krkonoš podél Labe až do Hamburku a k Severnímu moři," řekl Jindřich Vedlich, náměstek královéhradeckého primátora za TOP 09.
Propagační cyklojízda k výstavbě cyklostezky byla odstartována na parkovišti před Koupalištěm Flošna v Hradci Králové. Od Fakultní nemocnice vedla trasa pro účastníky z Hradce Králové ve směru budoucí cyklostezky do Vysoké nad Labem. „Auta jsme nechali na parkovišti a všichni jsme jeli na kolech. Ve Vysoké nad Labem na hřišti jsme se pak setkali se zástupci statutárního města Pardubice a Pardubického kraje, kteří z Pardubic startovali dříve a projeli si delší trasu přes Ráby, Němčice, Dříteč a Bukovinu nad Labe. Tam jsme podepsali záměr obou statutárních měst zasadit se o vybudování cyklostezky mezi oběma městy," vysvětlil Jindřich Vedlich.
Nápad vybudovat mezi oběma městy cyklostezku není nový, existuje již téměř dvacet let a vlastní návrh trasy je hotov od roku 2009. Peníze chtějí města získat z evropských nebo národních fondů. Stezka je už nutností. „Stovky lidí jezdí mezi oběma městy denně do práce nebo do školy. Pokud zvolí cestu na kole, kličkují mezi automobily na bicyklu a riskují tak život," říká Jindřich Vedlich. „Spolu s kolegou Martinem Bílkem z pardubické radnice jsme se rozhodli projekt rozhýbat a uděláme vše pro to, aby celá stezka vznikla. Autora dokumentace jsme již požádali o aktualizaci projektu a budeme hledat dotační tituly, z nichž by bylo možno získat potřebné peníze na stavbu," uzavřel Jindřich Vedlich.

Zdenka Hanyšová Celá
Komunikace s veřejností
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme