Beseda s ministrem kultury v Dobrušce

Přijďte se zeptat MUDr. Jiřího Bessera na to, co Vás zajímá z oblasti kultury, památkové péče, církve či médií

21. 10. 2011

V úterý 8. listopadu 2011 od 18.00 proběhne v zasedací místnosti Odboru dopravy a správy vnitřních věcí MÚ v Dobrušce beseda s ministrem kultury MUDr. Jiřím Besserem.

Ministr kultury České republiky MUDr. Jiří Besser bude našim hostem a je připraven odpovídat na Vaše dotazy. Pro besedu navrhujeme tato témata a otázky:

Dotace a granty:
Jak je to s granty a dotacemi Ministerstva kultury ČR? Jakým způsobem a podle čeho se o grantech rozhoduje? Jak ministerstvo kontroluje využití rozdělených financí? Sleduje další využití objektů, které byly za tyto peníze opraveny?

Církve:
Jak je to s financováním církví a náboženských společností? Jaká je pravda o narovnání vztahu mezi státem a církvemi a církevními společnostmi? V jaké skutečné výší dojde k majetkovému narovnání mezi Českou republikou a církvemi?

Média:
Odpovídají informace v médiích skutečnému obsahu jednání a rozhodování Vašeho ministerstva?
Setkáváte se během svého působení ve vysoké politice s dezinformacemi, nepřesnostmi či zkreslováním informací ze strany médií?
Jaký je názor ministra kultury na úroveň českých veřejnoprávních médií?

Kulturní projekty:
Před několika měsíci jste udělil osobní záštitu městu Opočnu a jeho projektu Návrat Františka Kupky domů. Podobnou záštitu jste udělil např. 18. ročníku festivalu Poláčkovo léto, které realizuje město Rychnov nad Kněžnou či 10. ročníku festivalu Theatrum Kuks. Zajímá nás podle čeho vybíráte, který projekt záštitu dostane?

Kulturní instituce zřizované státem:
Proč Ministerstvo kultury přistoupilo ke sloučení dosud samostatně fungujících a hospodařících státních příspěvkových organizací Státní opera Praha a Národní dovadlo?

Medializované kauzy:
Jaký je pohled ministra kultury na kauzy údajné povolené demolice historického domu na rohu Václavského náměstí a gotických sklepů na Národní třídě?


Napadají Vás další otázky? Témata, o kterých chcete mluvit?
Přijďte na setkání s MUDr. Jiřím Besserem, Ministrem kultury České republiky, a ptejte se ho na to, co Vás zajímá.
Na setkání Vás zve Místni organizace TOP 09 Dobruška
Kontakt: Bc. Vladimíra Svobodová, zastupitelka za TOP 09
Tel.: +420 725 077 275
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme