TOP 09 pomáhá i tenisem. Turnajem podpořila nemocnou holčičku

Podporu těžce nemocné dvouleté holčičce přinesl výtěžek charitativního tenisového turnaje ve čtyřhrách. TOP 09 toto sportovní klání s dobročinným záměrem pořádala tento víkend už potřetí. Zúčastnil se ho také šéf poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek.

30. 9. 2018

Nejen prací živ je člověk. Je fajn se občas odreagovat a v příjemném prostředí a bez stresu si užít tenisový turnaj. Když se navíc podaří spojit příjemné s užitečným a výtěžek z turnaje pomůže malé nemocné holčičce, dává to ještě větší smysl,“ říká kandidát TOP 09 na primátora města Hradec Králové Ervín Perthen.

Výtěžek z akce, kterou přijel osobně podpořit předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek, převzala matka nemocného dítěte přímo na turnaji. Příspěvek 15.000 korun využije na rehabilitační pobyt v Sarema Liberec, která se specializuje na neurorehabilitační program. Holčička trpí těžkou psychomotorickou retardací, kvadruparézou, mikrocefalií, centrálním hypotonickým syndromem a centrální zrakovou vadou.

„I tento turnaj dokazuje, že TOP 09 má na svých kandidátkách kvalitní místní politiky, které jsou také osobnostmi se zodpovědností a sociálním cítěním. Věřím, že voliči ocení nejen to, ale i fakt, že je pro ně sport a hra fair play součástí jejich života,“ řekl Miroslav Kalousek.

V turnaji o vítězství zápolilo 34 hráčů ve skupinách. Vítězi se stala dvojice Jiří Feix a Petr Lojan.

„Jsem velmi rád, že i tento, v pořadí třetí tenisový turnaj, opět přispěje na dobrou věc. Dříve jsme výtěžek věnovali Hospici Anežky České v Červeném Kostelci, letos jsme se rozhodli pomoci holčičce, která to velmi potřebuje,“ říká náměstek hejtmana Královéhradeckého kraje pro zdravotnictví, předseda krajské organizace TOP 09 a kandidát do Zastupitelstva města Náchod Aleš Cabicar.

Romana Putnová

krajská manažerka TOP 09 Královéhradecký kraj

Galerie
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme