TOP 09: Je potřeba být zodpovědnými hospodáři

Krajští zastupitelé Královéhradeckého kraje za TOP 09 na pondělním jednání Zastupitelstva kraje se jednomyslně shodli, že je potřeba znovu projednat návrhy na dotační programy na jednání Rady Královéhradeckého kraje ve vazbě na virovou pandemii a nečekaným finančním nákladům, které vznikají. Dotační programy navrhovali předložit ke schválení na příštím jednání Zastupitelstva Královéhradeckého kraje dne 4. května 2020.

22. 4. 2020

„Žádal jsem spolu s kolegy hejtmana Královéhradeckého kraje Jiřího Štěpána o znovu projednání dotačních programů, které byly schváleny před vypuknutím epidemie na jednání Rady Královéhradeckého kraje.  Podotýkám, že znovu projednání nebylo myšleno jako jakákoliv plošná redukce programů, ale spíše ochota se podívat na potřebnosti žadatelů v čase díky enormním nákladům, které rozpočtu kraje může přinést virová epidemie. Ba naopak by mohlo případně u některých žádostí dojít i k navýšení právě jako reflexe na zvýšený negativní dopad epidemie například dotace projeden v malých obcích. Bohužel na náš požadavek nebylo hejtmanem Štěpánem reagováno a tento bod byl přímo zařazen na pondělní jednání Zastupitelstva Královéhradeckého kraje. Proto zastupitelé za TOP 09 se hlasování zdrželi," uvedl náměstek hejtmana pro zdravotnictví a krajský předseda TOP 09 Aleš Cabicar.

Je nezodpovědné v době, kdy nevíme, jaké budou příjmy, tyto žádosti plošně schvalovat bez revize. Nejde o to body neschválit či nepodpořit, ale podrobit revizi a nepotřebné věci upravit nebo pozdržet do doby, kdy budou jasnější následky krize v rozpočtu kraje. O stanovisku krajských zastupitelů TOP 09 se zdržením se hlasování pan hejtman věděl, a i přesto nechal o návrzích hlasovat,“ komentoval krajský zastupitel a ředitel ZŠ a MŠ Trivium Plus v Dobřanech Jan Grulich.  

Romana Matula

Krajská manažerka TOP 09 Královéhradecký kraj

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme