Nové krajské předsednictvo TOP 09 se soustředí na volební úspěch

28. 8. 2017

Podřídit celé své úsilí úspěchu strany v podzimních volbách do Sněmovny je hlavním cílem nového předsednictva TOP 09 v Královéhradeckém kraji. Do funkce předsedy krajské organizace byl znovuzvolen náměstek hejtmana pro zdravotnictví Aleš Cabicar.

„Chceme uspět v nastávajících parlamentních volbách, a tomu podřídíme veškeré úsilí jak nového krajského předsednictva, tak krajského volebního štábu. Politika TOP 09 je pro občany jasně deklarovaná, čitelná, zaměřená na současnost i budoucnost naší země. Jde nám o svobodnou, vzdělanou a prosperující společnost, pevně ukotvenou v Evropě. Jsem přesvědčen, že tato naše politika oslovuje stále více voličů,” říká Aleš Cabicar, který se sám o jejich hlasy uchází na třetím místě krajské kandidátní listiny.

„Celý svůj profesní život se pohybuji v oblasti ekonomiky a posuzuji efektivitu věcí a činností. Efektivitu však dnešní vláda ubíjí, kde může. Ze zkušenosti manažera a daňového poradce vidím překážky, kladené podnikání, jako starosta se zase setkávám se zbytečnou administrativou, která nadměrně zatěžuje zejména malé obce. Politikou TOP 09 je omezování zbytečné byrokracie,“ dodává starosta Starých Hradů Zdeněk Švorc, který rovněž kandiduje do Poslanecké sněmovny, a to na šestém místě krajské volební listiny.

Na pátečním sněmu TOP 09 Královéhradeckého kraje si 44 přítomných delegátů zvolilo nové vedení. Na další dva roky svůj post obhájil dosavadní předseda Aleš Cabicar. Místopředsedy krajské organizace se stali starosta obce Hřibojedy Miloš Dohnálek, starosta obce Staré Hrady Zdeněk Švorc a živnostník Petr Vošoust z Hradce Králové. V krajském předsednictvu usedne i předsedkyně regionální organizace TOP 09 Rychnov nad Kněžnou Jaroslava Blažková.

Delegáty krajského sněmu přišli osobně pozdravit čestný předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg, místopředsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová a Jitka Chalánková, senátor za obvod Jičín Tomáš Czernin, předseda TOP 09 Pardubického kraje Michal Pilař a zástupci Liberálně ekologické strany Jan Balcar a Petr Hrubý.

Romana Putnová
krajská manažerka TOP 09 Královéhradecký kraj

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme