Královéhradeckou TOP 09 nově povede Jakub Sofka

Krajská TOP 09 si zvolila nové vedení. Krajskou organizaci nově povede učitel ZŠ Nový Hradec Králové Jakub Sofka. V pátek o tom rozhodli delegáti sněmu, který se z důvodu aktuální situace poprvé konal prostřednictvím videokonference. Místopředsedy krajské organizace byli zvoleni starosta města Červený Kostelec Rostislav Petrák a zastupitel města Vrchlabí Lukáš Teplý.  

1. 3. 2021

„V rámci předsednictva se podařilo vytvořit kompaktní tým, který naší organizaci dodá novou energii a elán. Na dva roky je před námi řada úkolů. Nejdůležitějším z nich je získání důvěry občanů na základě představení našeho programu a priorit spolu s odborníky, kteří tato témata reprezentují. V letošním roce nás čekají volby do PSP ČR, ve kterých kandidujeme v rámci koalice SPOLU, na jejíž kandidátce nás v našem kraji budou reprezentovat odborníci na oblast školství, životního prostředí, cestovního ruchu, podnikání či místního rozvoje. Pevně věřím, že dokážeme získat vaši důvěru,“ uvedl nově zvolený předseda krajské organizace TOP 09 Královéhradecký kraj Jakub Sofka.  

V krajském předsednictvu dále usednou architekt a radní města Dobruška Oldřich Bittner a starosta obce Staré Hrady Zdeněk Švorc.

„Je pro mě velká radost a čest být v novém týmu, který povede naši krajskou organizaci. Je mladý a má chuť TOPku v našem kraji nakopnout. Jako opoziční zastupitel města dobře vím, jak někdy trochu zapomínáme na naše volené zástupce v obcích a městech, chtěl bych jim proto zajišťovat pomoc a podporu. Tematicky se chci zaměřit na chytrou samosprávu, inovace a posílení spolupráce škol a firem – což jako TOP 09 umíme a můžeme našemu kraji nabídnout mnohem víc než dosud,“ řekl místopředseda krajské organizace Lukáš Teplý.

Ve dvacetičlenném krajském výboru ještě usednou Filip Bělík, Aleš Cabicar, Miloš Dohnálek, František Faměra, Matěj Ondřej Havel, Lenka Hronovská, Jan Kalenský, Michal Klemm, Libor Koldinský, Vít Kotrbáček, Dominik Šípoš, Bob Šviha, Miloš Tichý, Veronika Tomková, Petr Vošoust.

„Věřím, že tento nový tým lidí bude dobře pracovat a každý v něm bude zastávat svou roli dle svých schopností a dovedností. Osobně se budu snažit přinést své dosavadní pracovní i životní zkušenosti. Budeme společně nabízet voličům odborná a odpovědná řešení, seriózní jednání, slušné chování a poctivý přístup. Na práci v tomto mladém týmu se velice těším,“ doplnil místopředseda krajské organizace Rostislav Petrák.

Sněmu se zúčastnil 1. místopředseda TOP 09 a senátor za obvod Jičín Tomáš Czernin.  

Romana Matula

Krajská manažerka TOP 09 Královéhradecký kraj

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme