Koalice SPOLU darovala 1500 českých respirátorů v Královéhradeckém kraji

Koalice SPOLU se rozhodla nakoupit téměř 30 000 kvalitních respirátorů FFP2 české výroby místo investice do březnové kampaně. ODS, KDU-ČSL a TOP 09 se tak rozhodly proto, že v ČR platí plošná povinnost nosit respirátory, které mohou být pro sociálně slabé nezanedbatelnou finanční zátěží. V Královéhradeckém kraji tak bylo darováno 1500 respirátorů potřebným.

16. 3. 2021

Řada obcí a organizací se postarala o zajištění ochranných pomůcek pro znevýhodněné obyvatele, někde se to ale nestalo. Tak jsme rádi operativně pomohli neziskovkám, které se o potřebné lidi starají. Mimochodem, byla to příležitost i krátce pohovořit o jejich práci. I když asi všichni tušíme, co dělají a že jsou obětaví, míra jejich nasazení mě překvapila. Věřím, že jsme se neviděli naposled, uvedl lídr TOP 09 v koalici SPOLU pro sněmovní volby Matěj Ondřej Havel.

Respirátory společně předali ředitel Gymnázia J. K. Tyla v Hradci Králové Matěj Ondřej Havel, krajský předseda TOP 09 Jakub Sofka a místopředseda TOP 09 Hradec Králové Petr Vošoust do Tyflocentra, které poskytuje sociální služby pro nevidomé a slabozraké občany. V Hradci Králové pak ještě do obecně prospěšné společnosti Skok do života, která pomáhá lidem s mentálním postižením a pracovníkům domácí hospicové péče, kterou zajišťuje Oblastní charita Hradec Králové. V Náchodě putovaly respirátory do Domova pro matky s dětmi a ve Vrchlabí pečovatelským službám.

Romana Matula   

Krajská manažerka TOP 09 Královéhradecký kraj

Galerie
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme