Hradec potřebuje změnu a impuls k dalšímu rozvoji

Sjednotit a vést silnou a akceschopnou koaliční vládu, to je hlavním cílem koalice, která vznikla pro nadcházející komunální volby v Hradci Králové. Hradecký demokratický klub společně s TOP 09 a s podporou Hradeckých patriotů a Liberálně ekologické strany navazují na úspěšnou koaliční spolupráci, která pomohla získat v krajských volbách pevné místo ve vedení kraje a post radního pro zdravotnictví. V případě úspěchu by tak Hradec Králové mohl mít v osobě lídryně Pavlíny Springerové koncem tohoto roku historicky první ženu v čele města.

14. 3. 2022

Jakou má představu o fungování města a jaké jsou její priority pro nadcházející volební období okomentovala Pavlína Springerová (HDK): „Ráda bych, aby město bylo znovu vedeno silnou, plně funkční a pracovitou koalicí. Město potřebuje obrovský impuls k dalšímu rozvoji, je nutné po všech současných průtazích přijmout nový územní plán, který definuje možnosti dalšího růstu Hradce Králové. Historický dluh máme také v oblasti revitalizace řady částí našeho města, ať už historických či sídlištních. S tím souvisí i komplexní řešení problematiky dopravy s důrazem na otázku parkování. Přála bych si, aby naše město bylo přátelské vůči všem generacím, Hradec také musí fungovat jako magnet pro mladé rodiny a k tomu budeme muset hledat nové formy rozvoje dostupného bydlení.“

Svoji představu o fungování krajské metropole popsal i člen předsednictva TOP 09 a dvojka kandidátky koalice Lukáš Řádek (TOP 09): „Jsem rád, že se podařilo navázat na úspěšnou koalici z krajských voleb, která je ještě posílena o Hradecké patrioty. Naším cílem je vítězství ve volbách a následně sestavení vedení města, které posune Hradec mezi moderní, fungující a otevřená města, schopná reagovat na nové výzvy a také na staré dlouho neřešené problémy.“

Nejen podpora sportu je v prioritách Hradeckých patriotů. „Vnímáme, že před naším městem je spousta výzev, jejichž řešení ovlivní kvalitu života v něm pro příští generace. Ať už je to dostupné bydlení, doprava, odpadové hospodářství, či v poslední době tak bolestně se připomenutý problém získávání a využívání energií. Máme ve svých řadách odborníky, kteří jsou schopni a připraveni se na řešení těchto výzev podílet,“ komentoval koalici předseda Hradeckých patriotů František Řehounek.

Nedílnou součástí koalice je i Liberálně ekologická strana, jejíž hodnoty vycházejí již z názvu strany. Hlavní oblastí, kterou budou v kampani obsahově přispívat je ochrana životního prostředí a problematika národnostních menšin. „V dnešní neklidné době je základem obyčejná lidskost a vzájemnost bez ohledu na národnost. V rámci našeho programu chceme pracovat na aktuálních tématech v oblastech ochrany životního prostředí i na problémech vyplývajících ze situace na Ukrajině. Ať už se to týká městské zeleně a problematiky zadržování vody v krajině v prvním případě či řešení uprchlické problematiky na území města v případě druhém,“ doplnila předsedkyně LES Džamila Stehlíková.

Romana Matula

Krajská manažerka TOP 09 Královéhradecký kraj

Galerie
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme