Do krajských voleb jdou společně TOP 09, HDK a LES jako Spojenci pro Královéhradecký kraj

Politické subjekty TOP 09, Hradecký demokratický klub a Liberálně ekologická strana se domluvily na společné kandidátce pro krajské volby pod názvem Spojenci pro Královéhradecký kraj. Tento krok považovali koaliční partneři za smysluplný a přirozený i vzhledem k voličům, kteří volají po spolupráci demokratických a nepopulistických stran. TOP 09, HDK a LES svým projektem navazují na úspěšnou spolupráci při loňské volební kampani do Evropského parlamentu, která ukázala smysl spojování prodemokratických stran a hnutí.

1. 4. 2020

„Jsem přesvědčen, že TOP 09 spolu se svými partnery HDK a LES nabídne voličům jak atraktivní program pro náš Královéhradecký kraj, tak atraktivní osobnosti, které budou zárukou odborné erudice," uvedl krajský předseda TOP 09 a náměstek hejtmana pro zdravotnictví Aleš Cabicar.

Za Hradecký demokratický klub se těším na spolupráci s kolegy z TOP 09 a LES, jsem přesvědčená, že voličům nabídneme velmi kvalitní politické menu, které klade důraz na racionální a efektivní správu Hradce Králové, tak celého našeho kraje,“ komentovala předsedkyně HDK Pavlína Springerová.

„Velmi si vážím pětileté spolupráce mezi LES a TOP 09 v Královéhradeckém kraji. Pro letošní krajské volby se navíc podařilo k této spolupráci domluvit i silného partnera v Hradci Králové, kterým je HDK. Důležitá je i dílčí propojenost subjektů v rámci senátních voleb,“ dodal místopředseda LES Jan Balcar.

Vyjednávání o společné kandidátce probíhalo i s KDU-ČSL. I přes společné programové priority se krajská vedení všech subjektů rozhodli jít do krajských voleb samostatně.

Romana Matula

Krajská manažerka TOP 09 Královéhradecký kraj