Do krajských voleb jdou společně TOP 09, HDK a LES jako Spojenci pro Královéhradecký kraj

Politické subjekty TOP 09, Hradecký demokratický klub a Liberálně ekologická strana se domluvily na společné kandidátce pro krajské volby pod názvem Spojenci pro Královéhradecký kraj. Tento krok považovali koaliční partneři za smysluplný a přirozený i vzhledem k voličům, kteří volají po spolupráci demokratických a nepopulistických stran. TOP 09, HDK a LES svým projektem navazují na úspěšnou spolupráci při loňské volební kampani do Evropského parlamentu, která ukázala smysl spojování prodemokratických stran a hnutí.

1. 4. 2020

„Jsem přesvědčen, že TOP 09 spolu se svými partnery HDK a LES nabídne voličům jak atraktivní program pro náš Královéhradecký kraj, tak atraktivní osobnosti, které budou zárukou odborné erudice," uvedl krajský předseda TOP 09 a náměstek hejtmana pro zdravotnictví Aleš Cabicar.

Za Hradecký demokratický klub se těším na spolupráci s kolegy z TOP 09 a LES, jsem přesvědčená, že voličům nabídneme velmi kvalitní politické menu, které klade důraz na racionální a efektivní správu Hradce Králové, tak celého našeho kraje,“ komentovala předsedkyně HDK Pavlína Springerová.

„Velmi si vážím pětileté spolupráce mezi LES a TOP 09 v Královéhradeckém kraji. Pro letošní krajské volby se navíc podařilo k této spolupráci domluvit i silného partnera v Hradci Králové, kterým je HDK. Důležitá je i dílčí propojenost subjektů v rámci senátních voleb,“ dodal místopředseda LES Jan Balcar.

Vyjednávání o společné kandidátce probíhalo i s KDU-ČSL. I přes společné programové priority se krajská vedení všech subjektů rozhodli jít do krajských voleb samostatně.

Romana Matula

Krajská manažerka TOP 09 Královéhradecký kraj

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme