Bydlení, školy a příjemnější město: Vrchlabí do toho! jde znovu do voleb

Do podzimních voleb do zastupitelstva města Vrchlabí bude sdružení Vrchlabí do toho! znovu kandidovat s podporou nezávislých, TOP 09, Zelených a KDU-ČSL. Volebním lídrem zůstává zastupitel města a předseda jeho výboru pro vzdělávání a inovace Lukáš Teplý (TOP 09).

4. 8. 2022

I přesto, že po posledních volbách zůstalo uskupení v opozici, podařilo se mu vládnoucí koalici přesvědčit o společném prosazení řady projektů, například nasazení dobrovolníků-rodilých mluvčí angličtiny do základních škol a kroužků nebo zavedení americké maturity na gymnáziu. Jeho členové se aktivně podílí i na naplňování vize Vrchlabí bez odpadu.

„Naše poselství Vrchlabákům je jednoduché. Vrchlabí urazilo obrovský kus cesty, ale hlavně díky svým podnikavým a nadšeným obyvatelům. Spolkům a organizacím, které zpříjemňují veřejný prostor, spojují lidi, věnují se našim dětem a pomáhají těm, kdo potřebují pomoc. Živnostníkům, kteří se starají o své domy, obchody a firmy, dávají práci místním lidem, jejich služby dělají naše centrum živé. Vedení města musí být konečně odvážnější, nebát se podpořit nové nápady, aktivní Vrchlabáky a otevřeně s nimi diskutovat. Nevzpomínat jen na to, kolik betonových staveb postavilo, ale dát městu dlouhodobou vizi postavenou na investicích do svých obyvatel a jejich dětí, do prostředí, ve kterém každý den žijí a pracují. Naše město má ohromný potenciál a my chceme, aby se do roku 2030 stalo nejlepším místem k životu v ČR,“ shrnuje další plány Vrchlabí do toho! jeho lídr Lukáš Teplý (TOP 09).

Proto se sdružení zaměří hlavně na tři oblasti. Tou nejdůležitější je bydlení. „Díky současnému boomu výstavby investičních bytů sice řada objektů ve městě dostane novou fasádu, ale pro naprostou většinu místních jsou nedostupné. Město má hodně vlastních nájemních bytů, ty jsou ale obsazené. Musíme zabránit ubytku obyvatel, musíme zajistit, že ti, kdo chtějí ve Vrchlabí zůstat žít a pracovat nebo se sem přestěhovat, budou mít kde bydlet. Je potřeba ihned začít rekonstruovat objekty v majetku města na nájemní byty a hledat finance a způsoby, jak stavět nové,“ dodává Lukáš Teplý (TOP 09).

To, aby ve městě lidé zůstávali a bydleli chce sdružení podpořit dalším rozvojem místních škol a nabízením nových vzdělávacích příležitostí nebo přesunem podpory radnice od velkých stavebních projektů (vyjma dostupného bydlení) k opravě, zpříjemnění a modernizaci veřejného prostoru ve všech částech města, i mimo jeho centrum – například přidáním zeleně, dětských a rodinných herních prvků nebo bezpečných a bezbariérových chodníků.

Sdružení nabídne Vrchlabí poprvé v historii férovou kandidátku s rovnocenným zastoupením žen a mužů. „Máme velkou radost, že se k nám do voleb přidala řada nových osobností, a to jak Vrchlabáků, tak hlavně Vrchlabaček. Je to důkaz toho, že oslovujeme aktivní sousedy, rodiny s dětmi, mladé lidi. Představujeme opravdovou generační a myšlenkovou změnu, kterou Vrchlabí tolik potřebuje,“ uzavírá Lukáš Teplý (TOP 09).

Romana Matula

Krajská manažerka TOP 09 Královéhradecký kraj

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme