Aleš Cabicar je novým náměstkem hejtmana pro zdravotnictví

14. 11. 2016

Předseda krajské TOP 09 Aleš Cabicar se dnes stal novým náměstkem hejtmana. Na starosti bude mít krajské zdravotnictví. TOP 09 povede také finační výbor kraje a výbor pro sport, tělovýchovu a volnočasové aktivity.

Nové vedení Královéhradeckého kraje v čele s hejtmanem Jiřím Štěpánem za ČSSD zvolili dopoledne na svém prvním jednání zastupitelé, kteří Aleše Cabicara (TOP 09) podpořili ve funkci náměstka hejtmana pro gesci zdravotnictví.

Úkol posunout krajské zdravotnictví je úkolem pro nás všechny. Zdraví je jen jedno, stejně jako krajský rozpočet,“ říká Aleš Cabicar. „Ve své funkci bych se rád opíral o názory a řešení, o kterých budou diskutovat experti ve zdravotním výboru,“ dodal nový náměstek Cabicar, který se dnes stal také novým členem Výboru Regionální rady soudržnosti Severovýchod.

Krajský zastupitel za TOP 09 Milan Sommer byl dnes zvolen uvolněným předsedou finančního výboru kraje. „Rád bych se zaměřil na efektivní fungování všech organizací, které kraj zřizuje. Těším se na spolupráci s pracovníky těchto organizací,“ komentoval své zvolení Milan Sommer. Neuvolněným předsedou výboru pro sport, tělovýchovu a volnočasové aktivity se stal náčelník Horské služby Krkonoše a krajský zastupitel TOP 09 Adolf Klepš.

Pondělní ustavující zasedání Zastupitelstva Královéhradeckého kraje zvolilo novou radu kraje, která se bude skládat z hejtmana, tří uvolněných náměstků, neuvolněné náměstkyně a čtyř radních. Kromě hejtmana Jiřího Štěpána (ČSSD) se prvním náměstkem se zodpovědností za oblast dopravy stal Martin Červíček (ODS), druhým náměstkem pro sociální oblast Vladimír Derner (Koalice pro KHK) a post neuvolněné náměstkyně pro školství, kulturu a sport obsadila Martina Berdychová (Východočeši a STAN).

Příští schůze krajského zastupitelstva je naplánovaná na pondělí 5. 12. 2016.

Romana Putnová
Krajská manažerka HKR