25. 1. 2022

Lukáš Teplý se narodil (1980) a vyrostl ve Vrchlabí. Spoluzakládal místní sdružení nezávislých kandidátů, za které byl členem zastupitelstva města. Studoval obecné dějiny a anglistiku na FF UK v Praze, pracoval jako lektor angličtiny a vedoucí jazykových kurzů, během českého předsednictví EU v roce 2009 měl na starosti zahraniční novináře. Na ministerstvu školství vedl agendu evropské spolupráce ve vzdělávání, zastupoval ČR v pracovních skupinách Rady EU a Komise, podílel se na přípravě Strategie vzdělávací politiky ČR 2020. Prahu a Brusel vyměnil za rodné Vrchlabí, kam se přestěhoval zpátky s rodinou, je členem zastupitelstva města a předsedou jeho Výboru pro vzdělávání a inovace. Členem TOP 09 je od roku 2017, je předsedou MO TOP 09 Vrchlabí a místopředsedou trutnovské regionální a královéhradecké krajské organizace. Pracuje jako manažer vzdělávání, kvality a udržitelnosti ve firmě provozující Skiareál Špindlerův Mlýn. Ve veřejné debatě se věnuje vzdělávacím tématům, spolupráci škol a firem a chytrým řešením ve městech. Je nadšeným skautským vedoucím, lyžařem a orientačním běžcem.

Osobnosti: Lukáš Teplý