Mazat lidem kolem huby med se nevyplácí ani v pohádkách.

17. 5. 2017

Ochotnický spolek Tastyjátr v režii Josefa Mladého a Bohdana Vítka předvedl v těchto dnech stovkám diváků vtipnou a poučnou podívanou. Celkem šest představení pohádky O medovém království v Tasově a Velkém Meziříčí nadšeně ocenilo zhruba 1500 dětí i dospělých.

A že se bylo na co dívat. Pohádka totiž není jen obyčejná pohádka. Děj se odehrává ve dvou královstvích, hrdinové se však přímo na jevišti dostanou také za řeku Jordán a prostřednictvím proložených videí i do Tasova a Velkého Meziříčí.

Pohádka je plná vtipných dialogů a písniček, ani chvilku se nenudíte. Do děje vstupují klasické pohádkové postavy z notoricky známých pohádek, jen trochu jinak. A ačkoli to zní neuvěřitelně, s hlavními klasickými hrdiny jako je princ a princezna se na jejich cestě do světa za poznáním setká kromě čarodějnice a pytláka Říhy například podvodný prodejce předražených šuntů, aktuálně nazývaný šmejd, nebo současný místostarosta Velkého Meziříčí.

A co na úspěšná představení říká jeden z tvůrců Josef Mladý?

„Všechny nás povzbudil a nesmírně potěšil potlesk ve stoje od diváků na třech představeních. Pohádku jsme psali víc než dva roky, vždycky po nocích a ve volných chvílích. Neustále jsme scénář přepisovali a pilovali výslednou podobu. Jsme nadšení, že se představení líbila, to je pro všechny, kdo se na divadle podíleli, tou největší odměnou. Lidé přesně pochopili, co jsme chtěli sdělit. Že cílem i poselstvím tohoto kusu bylo ukázat, jaká číhají v životě nebezpečí, že Boží mlýny melou a že poctivost se vyplácí v každé době. Dostali jsme několik nabídek na další představení, ale zatím bych nechtěl předjímat. Každopádně ve Velkém Meziříčí určitě alespoň jednu reprízu dáme.“

Článek s obsáhlou fotogalerií najdete ZDE.

Michael Kubík, krajský manažer TOP 09

Galerie