Kilometry pro Kučeru lidi baví

8. 10. 2017

Příznivci a podporovatelé Michala Kučery mají v nohách už 250 kilometrů. Dá se říci, že kontaktní kampaň v Ústeckém kraji tak běží na plné obrátky.

V obcích a městech Ústeckého kraje se stále častěji objevují postavičky ve žlutých reflexních vestách. Jsou to lidé, kteří běží za znovuzvolení Michala Kučery poslancem českého parlamentu. Celkově už mají ve svých nohou přes 250 kilometrů. „Chci dát okolí najevo, komu dám v letošních volbách svůj hlas,“ řekla paní Jana, která se zastavila u stánku TOP 09 v Chomutově.

Nejzápadnější okresní město Ústeckého kraje bylo jubilejním desátým, které tým kandidátů TOP 09 v rámci své kontaktní kampaně navštívil. Ještě předtím se objevil například v Bílině, Litvínově, Lovosicích, Kadani či ve Šluknovském výběžku. „I když nám počasí občas nepřeje, lidé nám naopak volební úspěch přejí,“ řekl lídr ústecké kandidátky a předseda poslaneckého klubu TOP 09 Michal Kučera.

Do voleb má Kučera spolu s dalšími adepty na poslanecké mandáty v plánu zavítat do dalších měst v regionu. Přiveze s sebou také pojízdnou kavárnu, kde bude možné nad šálkem dobré brazilské kávy debatovat nad tématy, která voliče zajímají a problémy, které je pálí. „Setkávání s lidmi je velice příjemné, těší mě jejich zájem o to, aby se v naší zemi i po volbách udržela svoboda a liberální demokracie,“ uvedla dvojka na kandidátní listině TOP 09 Irena Skálová, optometristka z Ústí nad Labem.

Mezi nejčastěji diskutované otázky s občany patří řešení dopravní infrastruktury, pracovních příležitostí a v neposlední řadě také těžba lithia na Cínovci. Především posledně jmenované se stalo tématem, které voliče nejvíce zajímá. „Po podpisu memoranda mezi českou vládou a australskými těžaři se lidé bojí, že zase přijdeme o rodinné stříbro. Vysvětluji jim, jak si těžbu lithia, a především jeho zpracování v České republice, představuji,“ řekl Michal Kučera, který v poslanecké sněmovně dlouhodobě bojuje za to, aby měl Ústecký kraj z lithia maximální užitek.

Kampaň bude zakončena 19. října tradičně v Ústí nad Labem. Do té doby budete moci tým TOP 09 potkat ještě v Lounech, Mostě, Teplicích, Děčíně nebo Litoměřicích. Samozřejmě i s kávou.

Radka Ostřížvá, krajská manažerka TOP 09 Ústeckého kraje

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme