Vážení sportovní přátelé,
právě nám končí další fotbalová sezona. Většina našich mužstev dokázala, a musím zdůraznit, že opět, skončit na předních místech svých soutěží.
To je pro náš oddíl velkým úspěchem a hlavně závazkem a příslibem do budoucna. Dalo by se skoro říci, že si na podobná umístění začínáme zvykat.
Jediné, co nám stále trochu chybí, je postup Áčka do vyšší soutěže.
Důležité ale je, že máme obsazeny všechny čtyři kategorie přípravek a žáků a také děti v minipřípravce. Ty se na svojí první příležitost v mistrovských zápasech teprve chystají.
Samostatně bych chtěl vyzdvihnout mužstvo mladších žáků,  které obsadilo 1.místo ve skupině „B“ okresního přeboru a bude bojovat s celkem Jesenice o celkového přeborníka okresního přeboru Praha – západ. Kluci za celou sezonu nepoznali hořkost porážky. Všechny svoje zápasy zvládali s přehledem a mnohdy předváděli i pohledný fotbal.
Áčko skončí opět druhé a na vytoužený postup si budeme asi zase muset rok počkat. Ale sešla se výborná parta s mnoha kvalitními fotbalisty, takže uvidíme.
Béčko předvádělo vyrovnané výkony a nebýt odpočtu bodů, umístilo by se ve své soutěži také hodně vysoko. Určitě jsme z něj měli všichni radost.
Dorostenci po odchodu několika opor bojují na opačném konci tabulky, než byli v minulých letech zvyklí, ale mají několik mladých hráčů, takže příslib do budoucna. Někteří se již zdařile zapojili do kádru áčka.
Nejhůř letos dopadli starší žáci. Ale jen díky „ambicím“ trenérů, kteří je přihlásili do I.A třídy Středočeského kraje. A to byl přechod pro většinu z nich příliš velký. Kluci přesto bojovali a proti mnohdy o hodně kvalitnějším soupeřům předváděli výkony na hranici svých možností. Některé ze zápasů, zvláště na jaře, již byly velice vyrovnané a chybělo nám pouze více vstřelených branek a trochu štěstí. Přesto si myslíme, že to pro kluky byla výborná škola a že získané zkušenosti jim určitě nebudou na škodu.
Starší přípravka sehrála mnoho určitě kvalitních zápasů.  Na klukách je vidět, že se stále zlepšují a mají  chuť  na sobě pracovat. Někteří z nich se již objevili v několika zápasech mladších žáků, kde se rozhodně neztratili.
Mladší přípravka je dalším mužstvem, ze kterého máme velikou radost. Svojí soutěž hrají turnajovým způsobem. V tuto chvíli figurují na druhém místě, ale mají před sebou ještě poslední turnaj. Na prvního ztrácejí pouze 3 body, což dohonit není, při jejich jarní formě, zase tak těžký úkol. Přejme jim, aby se jim to podařilo.
Klukům z mladší přípravky hodně šlape na paty minipřípravka, ve které určitě máme řadu talentů, takže se o budoucnost fotbalu v Roztokách nemusíme obávat.
Několik kluků působí ve výběrech OFS Prahy západ, kde náš oddíl velmi zdařile reprezentují.
Někteří jsou na hostování v kvalitních pražských klubech, kde hrají nejvyšší soutěže svých kategorií v ČR.
Sezonu zakončíme 21. 6. tradiční Dokopnou , na které nám večer opět zahraje skupina TYP. Bude to důstojné zakončení celé soutěžní sezony.
Do budoucna plánujeme hlavně rozšíření kabin, protože nám ve stávajících dvou začíná být poněkud těsno a také rozšíření a úpravu „tréninkové“ umělé trávy. Musíme být vděční, že jí máme, ale už přestává pomalu stačit.  V zimě se na ní střídáme úplně všichni, protože nám v Roztokách chybí to hlavní a to je sportovní hala. A to nejen fotbalistům. Pevně doufáme, že se v budoucnu nějaké dočkáme. Město Roztoky by si jí určitě zasloužilo.
Chtěl bych poděkovat všem hráčům, trenérům, činovníkům i dalším dobrovolníkům, kteří se o hladký průběh celé sezony zasloužili.
Všem sponzorům za finanční i věcné příspěvky, bez kterých bychom těžko mohli fungovat.
Zejména bych chtěl poděkovat městu Roztoky za celkovou, hlavně finanční, podporu a místnímu Sokolu za výbornou spolupráci.
Velký dík patří také rodičům (hlavně maminkám), kteří k nám své děti dávají, pomáhají s dopravou, fandí a starají se o dobrou pohodu svých ratolestí.
Chtěl bych pozvat všechny děti, které by chtěli hrát fotbal, ať neváhají, přijdou na hřiště a určitě se pro ně místo v nějakém týmu najde.
Na závěr prosba. Všichni, kdo mohou nebo by chtěli finančně přispět na roztocký fotbal, jsou vítáni. Mít a starat se o sedm mužstev, není rozhodně žádná levná záležitost.
Apeluji především na roztocké firmy a podnikatele, nabídneme jim místo pro reklamu na hřišti, dresech. Jezdíme a jezdí k nám mužstva ze Středočeského kraje, takže to není záležitost pouze našeho okresu. Každá pomoc je vítaná.

Děkuji a přeji všem hezké prázdniny a minimálně stejně úspěšnou příští sezonu.

Tomáš Novotný
prezident SK Roztoky

Článek vyšel v Odraze č. 6.

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme